Pluja, vent i més de cinc-cents anys d’edat han provocat que el conegut roure de Raventós i Blanc es descalcés el Divendres Sant. L’arbre ha quedat inclinat cap al sud amb la copa recolzada a terra i part de les arrels trencades. Experts en botànica i tècnics de la Generalitat avaluen ara quines opcions de supervivència té l’exemplar i, de moment, demà s’intentarà recol·locar-lo per observar com reacciona. Les persones que treballen en aquestes tasques també indiquen que el trencament d’unes branques a l’hivern va precipitar la caiguda de l’exemplar, que patia des d’aleshores una descompensació de pes a la part més voluminosa.

Des que Josep Maria Raventós i Blanc va decidir fundar la seva pròpia cava l’any 1986, el roure va passar a ser-ne el símbol. Al logotip de l’empresa -premi Laus de disseny- hi apareix entre cometes i accentuat per recalcar-ne la singularitat. L’arbre va ser el primer a ser catalogat com a monumental, el 1987, juntament amb el Pi de les Tres Branques a Castellar del Riu (Berguedà).

Fonts de l’empresa han expressat la seva tristesa per aquest fet i han avançat que, en cas que no sigui possible mantenir-lo alçat, s’estudiaran altres alternatives per preservar-lo. De moment es desconeix quines opcions té per aconseguir sobreviure.


Una fotografia d’abans de les pluges FOTO: RAVENTÓS I BLANC


L’arbre és el símbol de Raventós i Blanc que l’utilitza en totes les seves etiquetes FOTO: RAVENTÓS I BLANC


El roure és un arbre catalogat com a monumental que té més de 500 anys i és símbol de l’empresa FOTO: RAVENTÓS I BLANC


L’arbre s’ha descalçat per culpa de les pluges FOTO: RAVENTÓS I BLANC


El roure centenari s’ha esquinçat per la pluja i l’hivern FOTO: RAVENTÓS I BLANC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa