VadeVi
Un cavista aragonès diu que el cava català ‘no existeix’
  • CA
Bodegas Langa

!–akiadsense–>

César Larga és el propietari de bodegas Langa, un dels cellers importants de Calatayud i un dels cavistes amb més producció a l’Aragó, entre vins i caves arriben al milió d’ampolles. En declaracions a Vadevi.cat Langa ha explicat que aquesta campanya de Nadal “serà fins i tot més bona de l’any passatpel seu celler”. L’any 2017 es va registrar un increment de prop del 15% en la venda de cava aragonès respecte a l’any anterior.

Langa, no vol parlar de boicot i afirma que “el consumidor és el que decideix” i va més enllà i assegura que “el cava català no existeix, ni el cava aragonès ni el cava valencià. El que hi ha és cava i ja està”.

Ara bé, sense admetre si el procés polític que viu Catalunya en els darers anys ha propiciat les vendes del cava que no s’ha elaborat a Catalunya, confessa que “si d’alguna cosa ha servit la situació política a Catalunya és per donar a conèixer que de cava se’n fa a d’altres lloc com per exemple a Aragó. A mi durant molt de temps m’havien dit que no feia cava”.

Bodegas Langa

!–akiadsense–>

Just aquest dimecres Bodegas Langa han presentat una nova línia de caves, de cara a la campanya de Nadal que es diu Reyes de Aragón i no ho han fet a qualsevol lloc.

Han escollit el Reial Monestir de Santa Maria de Sixena i a més han aprofitat per celebrar la venda de l’ampolla 155.000 tot recordant que va ser precisament l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol el que va donar l’últim impuls perquè les obres de Sixena que estaven a Lleida es traslladessin a Osca.

César Langa, propietari del celler, ha fet lliurament a l’alcalde de Vilanova de Sixena, Ildefonso Salillas de la placa de l’ampolla 155.000 com a gest simbòlic de “l’orgull de sentir-nos aragonesos. Quan un té l’arma de la raó, pot anar a qualsevol lloc”. En declaracions a Vadeví, ha assegurat que “aquest no és un gest polític. Només vol ser un reconeixement a la feina i la mobilització de l’alcalde per recuperar allò que era seu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa