El 22 de desembre és el dia de Loteria. O de la salut, per allò que “no ens ha tocat res, però tenim salut”, com se sent a dir sovint entre els no afortunats. Sigui com sigui, hi ha hagut persones a qui sí ha somrigut la sort i que han pogut celebrar el fet de tenir alguna butlleta premiada. A Catalunya, han estat diverses les administracions que han repartit sort i diners.
Entre les imatges més repetides en els moments de celebració, hi ha la de destapar una ampolla de vi escumós, repartir-la (o ruixar) entre les diverses persones afortunades. Avui, fent un repàs per diverses administracions, podem identificar que el brindis es fa amb cava català. Repassem-ne alguns.
La cooperativa La Lliçanenca de Lliça d’Amunt ha repartit 30 sèries d’un dels cinquens premis, corresponent al número 70.316. En el seu cas, els responsables s’han fet la foto brindant -amb gots que semblen de paper reciclat- del cava Alsinac, un Brut Nature que elabora Josep Masachs des del Penedès.
Es tracta d’un cava elaborat a partir del cupatge tradicional de macabeu, xarel·lo i parellada.
A Granollers, Canals & Munné
A Granollers, l’Administració Número 5 ha repartit la sort amb el número 19.517, butlleta premiada amb un tercer premi. En aquest cas, els seus propietaris Josep Company i Ester Jordà, han volgut celebrar-ho destapant una ampolla de l’ADN Canals Brut Nature del celler també penedesenc Canals & Munné.
Aquest cava s’elabora amb les varietats macabeu (majoritària), chardonnay i parellada i fa una criança mínima de 45 mesos.
A Vila-seca, Jaume Serra
El Cava Jaume Serra Brut Nature ha estat el vi escumós escollit per celebrar una sèrie del quart premi en l’administració de loteria de Vila-seca que ha recaigut en el número 42833.
Aquest vi escumós que surt sota la Denominació d’Origen Cava també s’elabora amb la tríada de varietats tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada.