VadeVi
Cava català per celebrar la Loteria de Nadal
  • CA

El 22 de desembre és el dia de Loteria. O de la salut, per allò que “no ens ha tocat res, però tenim salut”, com se sent a dir sovint entre els no afortunats. Sigui com sigui, hi ha hagut persones a qui sí ha somrigut la sort i que han pogut celebrar el fet de tenir alguna butlleta premiada. A Catalunya, han estat diverses les administracions que han repartit sort i diners.

Entre les imatges més repetides en els moments de celebració, hi ha la de destapar una ampolla de vi escumós, repartir-la (o ruixar) entre les diverses persones afortunades. Avui, fent un repàs per diverses administracions, podem identificar que el brindis es fa amb cava català. Repassem-ne alguns.

Responsables de la Lliçanenca, que aquest dimecres ha repartit un cinquè premi de la Loteria de Nadal | ACN

La cooperativa La Lliçanenca de Lliça d’Amunt ha repartit 30 sèries d’un dels cinquens premis, corresponent al número 70.316. En el seu cas, els responsables s’han fet la foto brindant -amb gots que semblen de paper reciclat- del cava Alsinac, un Brut Nature que elabora Josep Masachs des del Penedès.

Es tracta d’un cava elaborat a partir del cupatge tradicional de macabeu, xarel·lo i parellada.

Josep Company i Esther Jordà, propietaris de l’administració número 5 de Granollers, amb un Canals & Munné | ACN

A Granollers, Canals & Munné

A Granollers, l’Administració Número 5 ha repartit la sort amb el número 19.517, butlleta premiada amb un tercer premi. En aquest cas, els seus propietaris Josep Company i Ester Jordà, han volgut celebrar-ho destapant una ampolla de l’ADN Canals Brut Nature del celler també penedesenc Canals & Munné.

Aquest cava s’elabora amb les varietats macabeu (majoritària), chardonnay i parellada i fa una criança mínima de 45 mesos.

L’administració de loteria de Vila-seca celebrant que han venut una sèrie del quart premi de la rifa de Nadal | ACN

A Vila-seca, Jaume Serra

El Cava Jaume Serra Brut Nature ha estat el vi escumós escollit per celebrar una sèrie del quart premi en l’administració de loteria de Vila-seca que ha recaigut en el número 42833.

Aquest vi escumós que surt sota la Denominació d’Origen Cava també s’elabora amb la tríada de varietats tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa