
!--akiadsense-->
Caves Mestres de llarga criança, foie gras de la marca Imperia i caviar de Necarii. Aquest ha estat el suggerent maridatge escollit per Cava Mestres per celebrar el Nadal. Un tast delicatessen que ha tingut lloc aquest dissabte a Sant Sadurní d’Anoia i on han participat un centenar de persones, que han escoltat les indicacions i explicacions del director comercial del celler, Jaume Vial, i un representant d’Imperia i de Necarii. El tast ha estat dirigit pel periodista i sommelier Ramon Francàs, qui ha reivindicat que “està bé que cava i alta gastronomia s’associïn” i ha demanat “treure’ns del cap que el cava és un producte de segona”. A més, ha explicat que el cava és un producte àcid que prepara el paladar per menjar productes que tenen greix.

!--akiadsense-->
Els quatre caves que s’han pogut tastar –Coquet 2013, Visol 2011, Clos Nostre Senyor 2008 i Clos Damiana Vintage 2004– són de llarga criança amb tap de suro. Segons ha assenyalat Vial, Mestres sempre utilitza dos taps de suro per elaborar cadascuna de les ampolles: un perquè el cava faci la segona fermentació a l’ampolla, i l’altre després del degorjat, quan es posa el tap i la placa identificativa. Després del tast, els assistents han pogut gaudir d’una visita guiada a la cava.

!--akiadsense-->
Aquesta cava situada en ple cor de Sant Sadurní d’Anoia és un dels cellers amb més història de la capital del cava: documents datats a l’any 1312 marquen la vinculació de la Família Mestres al món del vi i de la vinya, amb la fundació de la Bodega Mestres. L’any 1925 va ser quan Mestres va decidir fer ‘Champán’ tal i com ho feien els francesos, i va ser tres anys després quan Josep Mestres Manobens va destapar la primera ampolla de vi escumós del celler, feta seguint el mètode champanoise i que anomenà ‘champán Mestres’, tot i que anys més tard, al 1959, ell mateix va ser un dels principals promotors de la paraula Cava. És des de l’any 1960 que en totes les etiquetes de Mestres ja hi consta oficialment la paraula Cava.

!--akiadsense-->