VadeVi
El Cava mira cap als ODS i un lideratge sostenible
  • CA

L’Associació d’Elaboradors de Cava ha convocat aquest mes de juny la seva Assemblea General, recuperant la presencialitat després dels dos anys en què no han pogut fer-ho per la pandèmia. La trobada ha tingut lloc al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia i ha reunit els propietaris i treballadors dels setanta cellers elaboradors que hi estan associats.

L’Assemblea va tractar l’actualitat del sector del cava | AECAVA

Damià Deàs, president de l’associació, posava èmfasi durant la seva intervenció en els reptes a què s’enfronta el cava, i també en la importància d’implementar amb èxit el Pla Estratègic del Cava impulsat pel Consell Regulador. També confirmava la consolidació de la unió entre les dues patronals Institut del Cava i PimeCava que va tenir lloc al 2021, i agrair la tasca de tots els associats, de la Junta Directiva, les comissions i els grups de treball.

Precisament les sis comissions actives en què s’estructura la patronal van compartir també les tasques que han dut a terme en els darrers mesos; es tracta de la Comissió Executiva, la del Grup de Petits Elaboradors de Cava, la de Recursos Humans, la Tècnica, la de Màrqueting i la d’Enoturisme.

‘Liderant la triple empremta del cava’

En la segona part de la jornada, el professor d’ESADE Angel Castiñeira va guiar una ponència centrada en la importància per al sector del cava de complir amb l’Agenda 2030 i amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

El professor d’ESADE Àngel Castiñeira | AECAVA

Sota el títol “Liderant la triple empremta del cava: persones, planeta i prosperitat”, el docent va desgranar tots els reptes climàtics que els cellers tenen de cara a futur. Castiñeira, llicenciat i Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació (UB) i diplomat en Alta Direcció d’Empreses (ADE) per ESADE, és professor titular del Departament de Societat, Política i Sostenibilitat i de l’Institut de Governança i Direcció Pública d’Esade (URL).

Lideratge sostenible aplicat al Cava

La jornada va acabar amb un workshop amb tots els associats. Es va realitzar un treball en grups per explorar els obstacles, riscos i oportunitats derivats de l’aposta per un lideratge sostenible aplicat al món del Cava. El treball dels grups va finalitzar en un plenari on es van compartir les conclusions de cada grup i on el ponent va presentar unes darreres conclusions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa