Els pagesos d'Almendralejo creuen que poden doblar encara la seva superfície de vinya sense col·lapsar el mercat

!--akiadsense-->

El Consell Regulador del Cava ha convocat als viticultors inscrits en la denominació d’origen, al voltant de 6.600, per explicar els detalls del Pla Estratègic aprovat a finals de l’any passat. La trobada es farà a l’Auditori de Vilafranca del Penedès a es 19h.

Segons Isabel Vidal, portaveu de vinya de les JARC es tracta d’una reunió històrica “que com a mínim els últims 15 anys no s’ha produït i no sé si s’ha fet mai. Però sigui com sigui és molt important, és imprescindible, per tal que tots els viticultors coneguem de primera mà el Pla Estratègic i el seu contingut”.

Inevitablement, sobre aquesta reunió plana la crisi la preu del raïm. El Consell Regulador del Cava no té potestat per aplicar cap tipus de mesura per pal·liar o resoldre la problemàtica que es va viure la passada verema, en la qual els preus del raïm van arribar a mínims històrics, fins als 30 cèntims per quilo. Una situació que es podria reproduir en la propera campanya.

Per Isabel Vidal, “si bé el Pla Estratègic preveu mesures estructurals, aquestes són a llarg termini i s’hauran de desenvolupar perquè permetin evitar que crisis com les de l’any passat es repeteixin”. En declaracions a Vadevi, Vidal assegura que una d’aquestes mesures seria baixar el rendiment de la vinya per aconseguir que no hi hagi els excedents actual”.

La portaveu de viticultura de les JARC, recorda que a 31 de juliol de 2019 hi havia un excedent de 69 milions de litres de vi base i tot fa preveure que aquest any la xifra arribi als 100 milions. Els càlculs es fan tenint en compte els 322 milions de quilos de raïm collits en la campanya de 2019 que superaria els 190 milions de litres de mitjana que els elaboradors utilitzen per fer el tiratge i a més cal sumar-hi els 69 milions d’excedent de l’any passat.

Vidal fa una crida a incrementar el consum de cava, “perquè sinó no sé com ho farem amb tot el que ens sobra”.

Nou comentari

Comparteix