Cava, felicitat escumosa

La sommelier sueca Anna Wallner presenta el seu llibre sobre el cava

Anna Wallner amb el llibre en un moment de la presentació. Foto: VADEVI.cat

El passat dissabte 6 d’octubre coincidint amb el Cavatast i l’inici de la Setmana del Cava, es va presentar en primícia i a nivell nacional, el llibre “CAVA, Sparkling Happiness”, de la sumiller de nacionalitat sueca Anna Wallner.

El llançament va tenir lloc al Centre d’Interpretació del Cava amb la presència de la seva autora, Anna Wallner així com del Regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, Jep Bargalló, el President de la Confraria del Cava, Pere Bonet i el President de l’Institut del Cava, Joan Amat.

El llibre és un retrat dels diversos viatges que ha fet la seva autora per conèixer les diferents fases del procés d’elaboració del Cava i parla del Cava de manera senzilla però a l’hora amb molt respecte i absoluta admiració, essent un fidel reflex de la sensibilitat de la pròpia autora.

Durant la presentació, Wallner va explicar que va ser durant els seus estudis de sommelier a la Universitat de Örebro i a la Universitat d’Estocolm, quan va tenir el primer contacte directe amb el Cava i davant l’escassetat de informació i publicacions sobre el mateix, va ser quan va decidir iniciar el projecte del llibre. La primera edició ha estat publicada en anglès i en breu estarà disponible en castellà. L’interès pel llibre ja és tal que està en projecte traduïr-lo al xinès, danès i noruec.

“CAVA, Sparkling Happiness” és un llibre per a aprendre en profunditat a conèixer, entendre i a valorar el Cava com un vi de qualitat, molt divers i especialment versàtil.

El llibre està disponible a llibreries i botigues especialitzades del Penedès, així com a l’Institut del Cava.

Nou comentari