VadeVi
El cavistes valencians i el seu govern, d’acord amb la DO Cava
  • CA
Vinyes de cava a Requena
Vinyes de cava a Requena

!–akiadsense–>

Cavistes i govern valencià coincideixen que la decisió del Govern Espanyol de cedir la potestat a la DO Cava per limitar el seu creixement “és una qüestió econòmica i no s’ha de politizar”. És per això que en una reunió mantinguda aquest dimarts han expressat la seva conformitat amb aquesta mesura. Entenen que s’ha de preservar l’equilibri comercial entre l’oferta i la demanda.

El secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, s’han reunit amb el sector, tant elaboradors com productors i han acordat treballar plegats pel futur de l’escumós valencià.

Durant la trobada han recordat que en aquesta zona s’han mostrat “enormement restrictius” a l’hora de sol·licitar noves autoritzacions per a plantacions de vinya, perquè entenen que el mercat del cava es troba pràcticament saturat.

D’aquesta manera Requena es posiciona al costat de la DO Cava que fa tres campanyes que sol·licita no crèixer més. Tot i que es queixen e la manca de representació de la zona dins del Consell Regulador del Cava. És per això que estudiaran quines fórmules són viables per tal d’aconseguir que les seves demandes particulars es tinguin en compte.

Extremadura de la seva banda ja ha anunciat un recurs contra el Reial Decret del Govern Espanyol que permet cedir al Consell Regulador la potestat de limitar el seu creixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa