VadeVi
El celler mallorquí Can Majoral presenta els seus vins més singulars a Barcelona
  • CA
Can Majoral
Andreu Oliver és enòleg i copropietari de Can Majoral | RR

!--akiadsense-->

El restaurant barceloní Pervers, del xef Albert Cambra, va acollir el primer acte del cicle Pervers per Vins que organitzen conjuntament amb la botiga i distribuïdora de vins La Vinícola. Aquest primer acte va estar protagonitzat pel celler mallorquí Can Majoral situat a la població d’Algaida.

En un sopar maridat elaborat especialment per l’ocasió, es van poder tastar els vins més particulars del celler. El primer va ser un escumós ancestral elaborat amb la varietat moscatell vermell. Segons Andreu Majoral: “ningú coneix exactament quina varietat és. Són uns ceps que van aparèixer enmig d’una vinya vella mentre estàvem buscant ceps de giró negre”. Un escumós divertit i juganer on la frescor i les notes afruitades són els seus trets més característics.

El segon vi de la nit va ser el Capgiró, elaborat amb la varietat giró ros. Aquesta varietat molt típica de l’illa de Mallorca ha patit el mateix tractament que la morenillo de la Terra Alta o la carinyena blanca de l’Empordà, la desídia de l’administració en legalitzar-la, tràmit que segons explica l’Andreu, ha trigat 15 anys en produir-se, quan altres varietats foranies tan sols amb dos anys ja es podien fer servir legalment. A punt de desaparèixer, s’ha recuperat en els darrers anys. El Capgiró és un vi extraordinari, complex, corpulent i molt gastronòmic.

Un magnífic vi elaborat amb gorgollassa va ser el tercer vi presentat pel viticultor mallorquí. La gorgollassa és una varietat de raïm de producció escassa i que dona poc grau, motius pels quals es va abandonar el seu conreu. Ara són diversos, els viticultors mallorquins que l’estan recuperant. Aquest vi rep una criança d’aproximadament 9 mesos en bótes de roure francès de 500 l i en recipients de ceràmica. Fresc i llaminer, és un vi per gaudir-lo a tota hora i en tot moment.

Sortit de la vinoteca del celler, el quart vi va ser el S’Heretat 2011. Aquest vi elaborat en un 70% amb callet i un 30% amb sirà, va demostrar la capacitat de guarda del callet. Tot i mostrar alguns símptomes del pas del temps, el vi encara va fer gal.la d’un bon estat de forma i va saber acompanyar amb eficiència un melós de vedella. El S’heretat és un vi que només elaboren en les millors anyades.

Per acabar l’acte, l’Andreu Majoral va escollir un vimblanc. Aquest vi l’elabora segons la tradició de bullir el most fins a reduir-ne els sucres fins al punt desitjat. D’antuvi es feia amb olles de coure i ells ho fan per bany maria per raons sanitaries. Un vi de gran equilibri entre la dolçor i l’acidesa idoni per acompanyar les postres i tancar l’àpat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa