VadeVi
El Celler Masroig ‘segueix buscant’ un futur pel territori a través del vi
  • CA

El Celler Masroig, fundat l’any 1917, continua amb els seus 105 anys més viu i amb més energia que mai. Amb un equip jove i professional al darrera, mira al futur amb optimisme i amb l’empenta de sentir-se un “motor econòmic, social i paisatgístic” del municipi prioratí.

I és que en un entorn en el qual la viticultura i l’oleïcultura en són els cultius principals, i alhora identitaris, la cooperativa se sent responsable de dignificar el treball a la terra per garantir la continuïtat d’un poble i de la seva gent. En aquest sentit, té la mirada posada en la millora constant dels vins que fan, alhora que els acompanya la necessitat d’explicar i comunicar la seva activitat a través de diverses accions promocionals i de comunicació.

Precisament aquest dimecres s’ha fet una trobada amb premsa a Barcelona per anunciar una nova etapa de la campanya de promoció que tot just iniciaven ara fa un any. “Tots busquem alguna cosa” va nàixer per donar visibilitat al celler a través d’històries quotidianes que inicialment es van compartir en un entorn digital.

Com a justificació al leit motiv, parlaven de “la cerca incansable per perseguir allò que realment ens omple i ens fa feliços. Perquè tots busquem coses diferents, però tots busquem alguna cosa; alguns volem créixer, d’altres busquem els orígens, vincles i d’altres els bons sabors”.

Avui, passats aquest 365 dies, segueixen donant valor a la campanya però amb una novetat en quant al format, que ara passarà a reforçar la presencialitat a partir d’accions promocionals que s’escaparan d’aquest entorn digital.

La primera d’aquestes accions ha estat una trobada amb premsa, celebrada aquest dimecres al restaurant Can Gaig de Barcelona. La proposta, la reconnexió amb els vins de la gamma de Les Sorts a través d’un dinar maridatge que combinava les singularitats dels productes de la cooperativa amb creacions del reputat xef barcelonès.

La presentació va permetre maridar aquests cinc vins amb creacions del xef Carles Gaig | E.V.

Dinar maridatge amb vins insígnia del celler

En el marc de la presentació, es van servir cinc vins de la gamma Les Sorts acompanyant cinc creacions culinàries. Per postres, un monovarietal de carinyena i una mistela dolça d’edició molt limitada.

Les Sorts Jove 2021 sortia de la mà d’un pastís d’escórpora amb emulsió de safrà; el Rosat 2021 maridava amb un carpaccio de gambes de Palamós amb soia; Les Sorts Sycar 2019, amb el famós caneló Gaig amb crema de tòfona; el Blanc 2021 se servia acompanyat d’un llobarro salvatge a la graella amb nyàmeres. I les Vinyes Velles 2018 fent parella amb un garrí desossat i cruixent amb maduixes. De postres, una crema catalana i textures de xocolata 72% cacau, que es van servir molt ben acompanyats del Masroig 2018 i la Mistela Molt Vella, respectivament, aquesta última, una producció molt limitada que arriba tot just al centenar d’ampolles.

Els responsables del celler, presents a l’acte, compartien les singularitats del maridatge, alhora que incidien en el valor de cada producte i tipus d’elaboració. “Tenim les millors carinyenes del Montsant, cultivades a la millor zona per treballar-la”, apuntaven recordant que en treballen diverses vinyes molt velles del territori. I aquesta és una de les varietats estrella dels seus vins, que en algun cas cupatgen amb sirà, i que acompanyen amb el treball amb blanc amb la garnatxa blanca i la macabeu (percentatges molt menors en comparativa amb la producció de vins negres).

Un programa ampli d’activitats

Les activitats proposades des del Celler Masroig pretenen vincular el creixement personal, la cerca dels orígens, dels vincles i dels bons sabors amb els desitjos i els objectius vitals dels clients del celler per tal de espertar el lligam emocional entre els seguidors i clients de la marca.

EnigMasroig i Nit Enoastronòmica

El Celler Masroig associa ‘Tots busquem els orígens’ amb dues activitats per al públic final. ‘EnigMasroig’ és una gimcana per visitar el celler de manera didàctica i entretinguda, destinada a famílies amb nens. D’altra banda, l’activitat ‘Nit Enoastronòmica’ és un maridatge sota les estrelles amb l’Associació Bocafoscant ‘astronomia, art i natura’. Un espectacle lúdic en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres.

Curs d’iniaciació al tast

Sota la temàtica ‘Tots busquem créixer’ s’organitzarà al Celler Masroig un curs d’iniciació al tast amb el sommelier Rafel Pino, una activitat diferent on els assistents s’introduiran o ampliaran conceptes del món del vi, com els aromes, els sabors, les diferents varietats i també sobre com aquestes evolucionen i es mariden.

Receptes digitals en col·laboració amb Terres de Mestral

La temàtica ‘Tots busquem els bons sabors’ engloba una sèrie de receptes de les Terres de Mestral que maridaran amb els vins del celler. El contingut es podrà descarregar al web de la campanya  perquè la gent pugui fer-les des de casa o col·leccionar les cinc receptes.

Exposició ‘Looking for smiles’

Per tancar la campanya, i sota la temàtica ‘Tots busquem vincles’, s’organitza l’exposició Looking for smiles, una acció artística amb una finalitat solidària que va néixer a les xarxes socials amb l’objectiu de buscar somriures i històries plasmades a través de fotografies que ajudin a canviar el món.

L’exposició inclourà les fotografies originals de l’artista, Joan Baró, i també les fotografies inèdites creades exclusivament per a l’ocasió, on es buscaran somriures d’històries reals de gent del poble d’El Masroig: Tots busquem alguna cosa by Looking for smiles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa