VadeVi
Celler Can Roda, el darrer en incorporar-se a la DO Alella

La DO Alella es troba en un bon moment, per la qualitat dels vins que s’hi produeixen, l’oferta enoturística i, pel creixement de la demanda. En aquest marc arriba a la Denonimació d’Origen el nou celler Can Roda. És una espectacular casa senyorial d’arquitectura modernista situada al mig del bosc a Santa Maria de Martorelles, en una finca de 40 hectàrees. El celler es proveeix amb raïm de vinyes noves de 5 anys d’edat i també de retorçats ceps sense emparrar de 40, 50 i 60 anys.

Pepi Milà, la seva responsable, afirma que “a Can Roda sempre s’hi havia fet vi i era una il·lusió de la família elaborar-lo i embotellar-lo amb DO Alella per posar-lo a l’abast de tothom als restaurants i vinateries”. Amb aquest objectiu, han equipat el celler amb la darrera tecnologia per elaborar un producte de qualitat. De l’anyada 2010, veuran la llum dos vins joves (un blanc i un negre) i dos de criats (també un blanc i un negre). “Més endavant –explica Milà- tenim l’objectiu d’elaborar un cava”.

El 93 Ceps, amb sumoll, exhaurit
Quan manquen alguns mesos perquè l’anyada 2009 deixi la barrica per ser embotellat, les existències de Serralada de Marina 93 Ceps s’han exhaurit. És un dels vins de més alta gamma del celler de Martorelles. El seu responsable, Joan Plans, explica: “Ens sap greu no poder proveir els nostres clients, però aquest vi és com és perquè surt de la nostra vinyeta de sumoll; la situació de la mateixa i l’edat dels ceps defineixen part de les característiques d’aquest vi. Podem fer-ne poques ampolles i quan s’acaba, s’acaba, no podem fer-hi més”. Aquesta perla negra s’elabora amb la varietat sumoll i porta per nom 93 Ceps. Es tracta d’un vi que es fa amb el raïm que creix a una vinya de 70 anys que compta amb només 93 ceps. És una de les poques vinyes d’aquesta varietat que hi ha a la DO Alella.


Masia Can Roda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa