Celler El Molí i Castell de Peralada, Medalla Gran Or

Els vins Collbaix Singular 2008 i el Finca Garbet 2004 han obtingut el màxim guardó al concurs internacional Wine Challenge Catavinum 2012

El vi Collbaix Singular 2008 l’elabora el Celler El Molí a la DO Pla de Bages Foto: VADEVI.cat

El concurs International Wine Challenge Catavinum (IWCC) ha premiat amb Gran Medalla d’Or els vins Collbaix Singular 2008 del Celler El Molí de la DO Pla de Bages i el Finca Garbet 2004 del celler del Castell de Peralada de la DO Empordà.

A més a més, el Singular 2008, amb un preu de venda al públic estimat entre 20 i 25 euros és el vi més econòmic d’entre els 10 de l’Estat espanyol que han rebut aquest guardó.

Els objectius d’aquest concurs són: informar als consumidors i professionals internacionals del vi sobre la qualitat dels vins premiats, ajudant a la difusió i comunicació dels mateixos, aportar un missatge d’orientació al 80% dels consumidors que esperen referències internacionals sobre el vi, potenciar la producció i elaboració de vins de qualitat i contribuir a la difusió de la cultura del vi i del consum raonable d’aquesta beguda amb qualitats beneficioses per a la salut.

El concurs està organitzat i desenvolupat per Catavinum a Vitòria i està obert a tots els vins de món: tranquils, escumosos, de licor i semi dolços /dolços.

El jurat format per un comitè de tast de Catavinum que van avaluar els vins amb la fitxa OIV/UIOE d’anàlisis sensorial de vins en concursos internacionals, van repartir un total de 599 medalles: 34 Gran Or (95-100 punts), 174 Medalles d’Or (89-94 punts) i 391 Medalles d’Argent (80-88 punts) repartides en 9 categories diferents.

Nou comentari