VadeVi
Celler Lagravera d’Alfarràs obté el Premi 3M del Col·legi d’Arquitectes

Vins de qualitat i ecològics marquen el Celler Lagravera d’Alfarràs, que ara ha estat guardonat amb el Premi 3M del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya (delegació de Lleida) en la categoria Interiorisme i Espais Efímers. Els arquitectes Carles Sala i Relja Ferusic han restaurat i dotat de contingut un antic magatzem agrícola construït l’any 1958. És una obra singular que es nodreix dels seus antics elements de caràcter industrial per transformar-se en un celler.

En la seva web es llegeix: “La gravera és terra, grava i raïm. És l’evolució d’una antiga pedrera a una vinya singular, és el pas de la terra a la grava i de la grava al raïm. És el respecte i la cura de la terra i de l’entorn, és el talent, l’enginy i la capacitat de dur a terme un projecte ambiciós. És la forma que tenen les coses. És el símbol del que aquesta terra ens ofereix”.

En aquesta tercera edició de la Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida s’han presentat 165 projectes de tot tipus: obres d’edificació, rehabilitació, interiorisme i espais exteriors, sense cap limitació més enllà del fet que havien d’estar acabades entre el 2007 i el 2009. El jurat ha estat format per arquitectes catalans de reconegut prestigi. Sobrietat, adequació als requeriments del projecte i sostenibilitat són les principals característiques dels projectes presentats.


Celler Lagravera FOTO: Celler Lagravera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa