VadeVi
Celler Torres de Sanui: l’únic de la Denominació d’Origen Costers del Segre al municipi de Lleida

El celler Torres de Sanui és l’únic celler de la Denominació d’Origen Costers del Segre localitzat al municipi de Lleida, en una finca situada al nord-oest de la ciutat. Es tracta d’una empresa familiar que es dedica a elaborar, fer criança i embotellar vins des de l’any 2005 i compta amb plantacions de vinya pròpia des de l’any 2000 envoltant el celler. En l’època de maduració del raïm les temperatures són molt altes durant el dia i baixes a la nit, amb un alt salt tèrmic (de 10 a 15º), la qual cosa afavoreix una major extracció de color i capacitat aromàtica en el raïm.

Varietats de raïm
Torres de Sanui ha seleccionat varietats de raïms nobles, amb un gran potencial aromàtic i gustatiu, el sirà i el merlot, es combina amb varietats més tradicionals a Catalunya, com és la garnatxa negra i l’ull de llebre. En menor proporció de raïm, les varietats blanques típiques de Costers del Segre, com és el macabeu, el riesling i el moscatell de gra petit. Són varietats que tenen un alt potencial gustatiu i aromàtic, per donar una elevada qualitat.

El celler
El celler es troba diferenciat en dues parts: la zona d’elaboració pròpia i utilitzada exclusivament a la verema, i la zona de criança dels vins. La zona de la verema, compta amb un equip de maquinària específica per a la elaboració, actual i pràctica, que facilita el treball i control de tots els processos. Compta també amb una recepció del raïm collit a mà, directe del remolc a la màquina desgranadora, que compta amb dipòsits d’acer inoxidable, preparats amb camises refrigerants i sistemes de maceració automatitzats. La zona de criança del celler es troba climatitzada amb una temperatura i una humitat adequada per l’envelliment del vi. Amb dipòsits d’acer inoxidable, també preparats amb camises refrigerants i aptes per la guarda dels vins, i un parc de 120 botes de roure francès amb capacitat de 225 litres.

Els vins del celler
Els vins de Torres de Sanui es caracteritzen per la terra, el clima, les varietats nobles i una producció limitada que és collida totalment a mà. El Sanui Negre Barrica és el vi que identifica el celler. El celler també fa el Sanui Negre Jove i l’exclusiu i sorprenent Sanui Blanc Barrica.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa