VadeVi
Els cellers catalans s’apunten a la pròxima festa de ‘Benvinguts a Pagès’

Últims preparatius per a una nova festa de ‘Benvinguts a Pagès‘, la iniciativa que del 30 de setembre a l’1 d’octubre obre les portes del món rural i dona a conèixer realitat de la pagesia de Catalunya a través dels seus projectes vinculats amb el sector primari. Enguany, entre l’oferta hi ha més d’un centenar d’explotacions, 115 allotjaments de turisme rural, 5 elaboradors alimentaris, 220 restaurants i 65 activitats complementàries; i entre ells, hi destaca una àmplia representació del sector vitivinícola, que també vol aprofitar l’avinentesa i fer pedagogia sobre el procés d’elaboració dels vins.

Són, per tant, diversos els cellers que donen la benvinguda als usuaris d’aquesta proposta. Els detallem, per comarques:

Tarragona:

  • Celler Cooperatiu de Vila-Rodona (Alt Camp)
  • Celler Dasca Vives (Alt Camp)
  • Vinya Janine (Alt Camp)

Empordà:

  • Celler Martí Faixó (Alt Empordà)

Costers del Segre:

  • Celler La Gravera (Segrià)
  • Celler Rubió de Sòls (Noguera)
  • Mas Blanch i Jové (Garrigues)

Penedès:

  • Bodegues Sumarroca (Alt Penedès)
  • Caves Bolet (Alt Penedès)
  • Cellers Can Suriol (Alt Penedès)
  • Celler Eudalt Massana Noya (Alt Penedès)
  • Covides Vinyes i Cellers (Alt Penedès)
  • Cuscó Berga (Alt Penedès)
  • Jané Santancana (Alt Penedès)

Priorat:

  • Cooperativa Falset-Marçà (Priorat)

Terra Alta:

  • Altavins (Terra Alta)
  • Celler Cal Minyó (Terra Alta)
  • Celler La Botera (Terra Alta)
  • Celler Xavier Clua (Terra Alta)
  • Sant Josep Vins (Terra Alta)

A través de la seva pàgina web, es poden reservar les visites a les experiències i activitats programades i que els ofereixen una nova oportunitat per conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem, descobrir els processos d’elaboració dels productes, tastar i comprar productes locals directament als productors i viure una experiència de turisme de proximitat durant un cap de setmana de portes obertes a Catalunya. 

Visites gratuïtes, però amb necessitat de reserva prèvia

Hi ha més de 500 experiències disponibles, però les places per participar-hi són limitades, i per això l’organització insisteix que cal fer reserva prèvia i organitzar cada ruta a través de la seva pàgina web; les explotacions acceptaran les reserves per ordre de rebuda. Precisament, una de les novetats de l’edició d’enguany és que s’ha incorporat un motor de cerca interactiu a la web que proporciona informació detallada sobre cada espai, experiència i activitat oferida.

S’hi estrenen elaboradors alimentaris i petits artesans

Benvinguts a Pagès La Festa té com a objectiu mostrar quatre actors principals de la cadena alimentària (empreses agrícoles, ramaderes i pesqueres, processadors d’aliments, restaurants i allotjaments de turisme rural), amb l’objectiu de conscienciar el públic sobre la diversitat d’individus implicats, i les seves variades formes de treball en producció, venda, distribució i transformació d’aliments. Enguany, a més, entre les novetats hi destaca la incorporació d’elaboradors alimentaris i petits artesans que mostraran els seus productes de proximitat i els processos d’elaboració artesanals en els obradors.

Així, des dels més petits fins als més grans poden gaudir de Benvinguts a Pagès La Festa a través de tastos, visites i experiències, com ara descobrir l’agricultura ecològica, sostenible i regenerativa, veure un ramat de cabres i tastar els formatges, poder degustar els vins i els olis; o bé, dinar en un restaurant de cuina tradicional catalana.

Impulsant la revitalització del món rural a través de nous emprenedors

Benvinguts a Pagès té per objectiu, expliquen, donar visibilitat i veu als projectes i negocis creats per professionals nouvinguts a les zones rurals, reconeixent el seu esperit emprenedor i innovador així com la contribució significativa que fan a les comunitats rurals. De fet, diran els organitzadors, “juga un paper important en el relleu agrari del sector, manifestant les oportunitats laborals, innovadores i econòmiques que ofereix el món agroalimentari”.

Aquesta iniciativa agroturística, afegeixen, “impulsa el desenvolupament social i econòmic de les zones rurals catalanes”. Des de la tecnologia agrícola fins a la gastronomia de proximitat i l’ecoturisme, són iniciatives que no només posen en relleu “la versatilitat dels entorns rurals, sinó que també contribueixen activament a la seva transformació positiva“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa