Ara tot just fa un mes que l’associació Ceps de Caps de Creus començava a caminar. Tres cellers, Espelt, Mas Estela i Martín Faixó que practiquen agricultura ecològica dins del parc natural del Cap de Creus i que van pensar que podien treballar plegats.

Des del mateix Parc fan van empènyer per donar força a aquesta iniciativa. I és que en un ecosistema degradat com és el de Cap de Creus, malmès per inclemències diverses i també pel foc, una bona manera de generar nova biodiversitat és a través de la vinya i especialment de la vinya en mosaic. Amb l’afegit que la presència física de la vinya ja es una mesura preventiva en ella mateixa per l’expansió dels incendis forestals.

Per aquest és només un dels objectius d’aquesta associació, la de contribuir a la millora del medi ambient. Un altre és la voluntat de conèixer i donar a conèixer la riquesa d’aquesta zona i el potencial per a l’agricultura ecològica.

És per això que s’ha organitzat una cicle de xerrades tècniques però obertes al públic en general i que es fan a les instal·lacions del Celler Espelt. La propera serà el dia 25 de maig sobre la geologia de la zona, i una última el dia 8 de juny per parlar sobre la riquesa del paisatge.

Finalment la tasca de difusió al públic en general i que vindria a ser la tercera pota sobre la que se sustenta l’associació es fa a través de l’enoturisme.

S’han muntat diverses rutes que uneixen les tres finques Mas Marès (Espelt), Sa Perafita (Martín Faixó) i Mas Estela per camins poc coneguts i que permeten contemplar per exemple, part dels 30.000 quilòmetres de paret de pedra seca que hi ha dins el parc i que evoquen a temps passats quan la vinya hi era molt més present.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa