VadeVi
Cellers Unió comercialitza lots de vins solidaris amb el Casal d’Infants del Raval

Cellers Unió, el Casal d’Infants del Raval, sis cuiners de gran prestigi i el president de la Unió d’Asociacions Espanyoles de Sommeliers (U.A.E.S.) s’han posat d’acord per crear un lot de vins solidari. El projecte, que ha estat una iniciativa conjunta de la cooperativa i el casal, té com a objectiu potenciar el vi cooperatiu, potenciar la cultura del vi i alhora contribuir en la posada en marxa de projectes socioeducatius destinats a joves en situacions precaries.

“Buscavem una idea imaginativa per potenciar les vendes i que alhora poguéssim col·laborar amb una acció solidaria”, ha explicat Lluís Prats, cap de ventes d’Unió Corporació Alimentaria, la cooperativa que sota la marca comercial Cellers Unió, elabora vins per diferents DO catalanes.

La cooperativa ha dissenyat dos lots de vins, de tres ampolles cada un, que es comercialitzaran acompanyats d’unes fitxes amb receptes culinaries que meriden amb cada un dels vins. Els cuiners que han elaborat cada una de les receptes tenen un gran reconeixement a nivell internacional: Carme Ruscalleda, Fermí Puig, Carles Abellan, Joan Roca, Carles Gaig i Mey Hoffman. El lot també inclou una quarta fixta amb la nota de tast de cada vi elaborada per Juan Miuñoz, president de la UAES i una explicació sobre el projecte del Casal d’Intfants del Raval.

Els lots -el primer inclou tres Perlats de la DO Montsant i el segon un Clos del Pinell Blanc de la Terra Alta, un Licorella anyada del Priorat i un Roureda Criança de Tarragona- costen 19’95 euros. D’aquests diners, tres euros de cada lot es destinaran a projectes socioeducatius del Casal d’Infants del Raval, entre ells un mòdul d’hosteleria d’ajudant de cambrer.

Les vinacoteques i botigues especialitzades, juntament amb els supermercats Caprabo, seran els encarregats de comercialitzar el vi solidari.

El vi solidari es presentarà oficialment el proper dijous 24 de setembre durant la Mostra de Vins i Caves de Catalunya al Moll de la Fusta de Barcelona.


Masia dels Cellers Unió FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa