Centenars tastos de vins de la DO Tarragona a la Gran Festa de la Calçotada de Valls

El consell regulador i els cellers emplacen els restauradors a oferir els vins tarragonins com a "valor afegit" d'una autèntica calçotada local

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí va visitar els estands dels cellers de la DO Tarragona de la Gran Festa de la Calçotada. Foto: VADEVI.cat

Per segon any consecutiu el Consell Regulador de la DO Tarragona ha participat de forma activa a la Gran Festa de la Calçotada que s’ha celebrat aquest diumenge a Valls i que dona el tret de sortida oficial a la temporada de calçots, una tradició que mou milers de persones cap a les comarques del Camp de Tarragona, especialment a l’Alt Camp, atrets per aquest menjar típic que es complementa amb els vins i altres productes autòctons.

Diumenge al matí, a la Plaça del Pati de Valls van ser centenars els visitants, molts dels quals vinguts d’altres comarques del país i també un nombre important d’estrangers (francesos, anglesos, alemanys i japonesos) els que van acostar-se als estands dels cellers de la DO Tarragona que van participar a l’Espai del Vi de la DO Tarragona, on s’oferia degustació i venda d’aquests vins.

Els cellers que van participar en aquesta iniciativa van ser Mas Vicenç, de Cabra del Camp; el celler Mas Bella, de Masmolets (Valls); el Celler Dpegna, de Miravet; el Celler Pedrola, de Miravet i Vinya Janine, de Rodonyà. A més, Vins Padró, també de la DO Tarragona, va situar el seu estand al costat de l’associació Fet a l’Alt Camp.

Tots els visitants de la Gran Festa de la Calçotada van poder descobrir, tastar i emportar-se cap a casa els vins produïts per aquests cellers –blancs, rosats, negres i vins de licor-, la major part dels quals estan produïts a l’Alt Camp i també en d’altres comarques que pertanyen a la DO Tarragona com és la Ribera d’Ebre. Els compradors també van rebre informació per part del Consell Regulador sobre la pròpia denominació d’origen i van conèixer els cellers que també estan apostant decididament per l’enoturisme.

Els cellers participants en aquesta iniciativa van destacar la importància del fet “que la tradició de la calçotada s’associï també amb el consum de vins amb certificat d’origen, amb aquest cas els del seu territori natural, els de la DO Tarragona” i també van animar al sector de la restauració a “emprar els vins de la DO Tarragona com a valor afegit en els menús de la calçotada”.

Premis en els concursos . D’altra banda, la DO Tarragona també vol col·laborar amb la Gran Festa de la Calçotada regalant lots de vins als guanyadors dels diferents concursos que van fer durant la matinal a la capital de l’Alt Camp, en concret el concurs de productors de calçots, el concurs d’elaboradors de salsa de la calçotada i el concurs de menjadors de calçots. Va ser el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que també va visitar els estands dels cellers de la DO Tarragona, qui es va encarregar de lliurar els premis, entre d’altres autoritats que van assistir a la festa de la calçotada que va ser multitudinària.

Nou comentari