VadeVi
CEVinBio: Nova carta europea de vinificació ecològica

Diverses organitzacions han creat una carta europea de normes comunes per a la vinificació ecològica: AIAB, Féderbio, FIRAB (Itàlia), ITAB i FNIVAB (França), SEAE (Espanya), Bio Suisse i Demeter Suïssa. La secretaria va a càrrec de l’ITAB, amb el recolzament de FIRAB.

La Carta europea de vinificació ecològica (CEVinBio o EOWC, en anglès) té com a objectiu promoure el desenvolupament de vins ecològics certificats i substituir la manca de reglamentació de la UE sobre aquest tipus de vi. El contingut de la carta es basarà en les propostes de la Comissió Europea sobre el vi ecològic.

CEVinBio pretén unir les normes privades existents al voltant d’una base comuna (les normes privades adherides poden ser més restrictives) i donar suport a l’establiment de la normativa europea de vi ecològic.

Les raons per a l’aplicació d’aquesta Carta són múltiples: superar la manca de legislació europea, evidenciar que la professió és capaç d’organitzar-se i que realment necessita una regulació comuna europea per a la vinificació ecològica i garantir als clients i els consumidors la transparència dels mètodes de vinificació utilitzats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa