La ciència del vi, és un cicle de divulgació científica de la URV
La ciència del vi, és un cicle de divulgació científica de la URV

!--akiadsense-->

Quin paper tenia el vi a l’antiguitat; quins criteris s’han de seguir per fer un bon maridatge; quins mites existeixen sobre el vi i la salut o quina és l’herència que grecs i romans han deixat sobre el vi són alguns dels temes que es plantegen en el cicle La Ciència del Vi. Es tracta d’una proposta de divulgació científica que comença el proper dimecres 4 de març a les 19h. al Centre d’Art Cal Massó de Reus, i que durant nou sessions donarà a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca de la mà d’investigadores, investigadors i docents de la Universitat Rovira i Virgili. A cada sessió es farà el tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle. La primera de les xerrades les impartirà Jordi Diloli, investigador del grup de recerca GRESEPIA, del Departament d’Història i tractarà sobre el vi a l’antiguitat.

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives. Per aquest motiu hi participen investigadores i investigadors de diferents àmbits de la recerca que es fa a la Universitat i també s’hi han involucrat els estudiants d’Enologia, que faran els comentari d’alguns dels vins que es tastaran, tots de la DOQ Priorat, així com els responsables dels cellers que hi participen, que donaran a conèixer el seu projecte.

Les sessions es faran de març a desembre, el tercer dimecres de cada mes a les 19h –excepte els mesos d’agost i setembre- i per assistir a les xerrades, que són gratuïtes, cal inscriure-s’hi prèviament al correu electrònic comciencia@urv.cat. Les inscripcions per a cada xerrada s’obriran el dia 1 de cada mes, ja que l’aforament és limitat.

Aquesta iniciativa, que es va fer durant el 2019 a Tarragona, està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la Facultat d’Enologia, la DOQ Priorat i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció.

Nou comentari

Comparteix