VadeVi
El Cigalero, el cava que vol homenatjar l’època daurada del Barça
  • CA
El Cigalero, el cava de Can Virgili en homenatge al barcelonisme i a Joan Laporta
El Cigalero, el cava de Can Virgili en homenatge al barcelonisme i a Joan Laporta | Celler Can Virgili

!--akiadsense-->

El celler Can Virgili, responsable de propostes originals i que han tingut molt bona rebuda com ara El Xitxarel·lo o L’Hòstia, torna a la càrrega amb El Cigalero, un cava Gran Reserva d’edició limitada elaborat a Sant Miquel d’Olèrdola, al Penedès, que els seus creadors defineixen com de color pàl·lid amb notes de “que n’aprenguin” i un suau matís de “que no estamos tan mal” i que vol fer un homenatge a l’època daurada del Futbol Club Barcelona i, alhora, celebrar el retorn de Joan Laporta a la presidència del club. Com explica Albert Virgili, de Can Virgili, a ‘Vadevi’, “el 2015 vam embotellar la primera tirada i hem anat fent, deixant-lo envellir esperant que aparegués una bona idea”.

Aquest procés, que reconeix semblant al que va acabar originant El Xitxarel·lo i L’Hòstia, va agafar volada quan es va saber que Joan Laporta es tornava a prsentar a les eleccions: “s’havia de celebrar i a més és un gran ambaixador de la catalanitat arrauxada dels nostres productes”. L’anterior presidència de Laporta, explica, va portar una gran quantitat de títols i una quantitat encara més grans d’imatges inesborrables, i totes elles queden recollides a l’etiqueta d’El Cigalero: moments mítics com “m’estic posant com un bacó”, referències a jugadors, locutors i rivals o frases històriques formen part d’aquesta ampolla que segueix el rastre dels seus predecessors de la casa.

L'etiqueta completa d'El Cigalero
L’etiqueta completa d’El Cigalero | Celler Can Virgili

!--akiadsense-->

Aquest homenatge, “des de la màxima admiració” a Laporta, un home a qui consideren “autèntic i sense pèls a la llengua”, està fet sense cap vinculació amb el president del Barça, i és per això que també vol abraçar tot el col·lectiu que va viure aquells anys “daurats i gloriosos” del club. Hi ha referències a Joan Maria Pou, a Joaquim Maria Puyal i fins i tot a José Mourinho, “l’arxienemic d’aquella època”. En un moment que consideren “d’impasse, a nivell català i també futbolístic”, El Cigalero vol recordar que “hi ha esperança i que tenim motius per celebrar” amb el que anomenen “el cava del barcelonisme”, fet per recuperar “la il·lusió després d’una etapa molt fosca”.

Per acabar d’arrodonir la idea, El Cigalero inclou un “Al Lorímetre”, que mesura els trofeus i garanteix aixecar tantes copes com Carles Puyol l’any 2009. Els germans Virgili inclouen també consells per gaudir-lo com déu mana: una ampolla per tirar-se pel cap a Luz de Gas i una altra per brindar per la nova era blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa