VadeVi
Cinc novetats que es presenten aquests dies a la ‘Barcelona Wine Week’
  • CA

S’enceta una setmana carregada d’activitats al voltant de la vinya i el vi, sobretot aquest últim, que esdevé el principal protagonista de la tercera edició de la Barcelona Wine Week. Aquest dilluns obre portes a Fira de Barcelona amb tot un ventall de possibilitats per endavant, que passen per xerrades, debats i ponències, tastos i la presentació de nous productes que estan a punt de sortir al mercat.

Més ‘Garnatxa valenta’ i solidària

L’associació Terra de Garnatxes presenta la nova anyada del seu vi solidari La Garnatxa Valenta aquest mateix dilluns 6 de febrer en el marc de la fira (11:00 h a la Sala Príncep). Els beneficis d’aquest projecte vinícola col·lectiu, que neix fruit del cupatge de les “millors botes de garnatxa” de cada celler membre de l’associació, diran, van destinats íntegrament al projecte Para los Valientes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, a través del SJD Pediatric Cancer Center. Durant la presentació, que permetrà tastar la nova anyada d’aquesta edició molt limitada de tan sols 400 ampolles, numerades i elaborades al 100% amb garnatxes dels sis cellers responsables del projecte: Clos Figueras, Edetària, La Gravera, La Vinyeta, Viladellops i Vinyes Domènech.

Juvé & Camps

Juvé & Camps presenta la seva nova col·lecció Milesimé parcel·laris, tres escumosos que, en paraules de la marca, “interpreten el terroir amb un distintiu toc mediterrani i l’experiència de la centenària casa”. Milesimé Xarel·lo 2017, Milesimé Chardonnay 2018 i Milesimé Blanc de Noirs 2018 pinot noir són un trio on sòl, varietat i any climàtic mostren “la seva sinergia més pura en termes d’equilibri i elegància”, descriuran. Aquesta col·lecció de grans reserves només s’elaborarà en anys en què considerin la collita excel·lent.

Sumarroca presenta ‘Letargia’

El també penedesenc Sumarroca aprofita la fira per donar a conèixer un dels seus projectes més esperats. Després de deu anys fent criança, surt al mercat Letargia, un cupatge de la tríada tradicional (macabeu, xarel·lo i parellada) que busca “més frescor, estructura i complexitat”, en paraules dels seus responsables que es mostren satisfets d’aquest producte que va visionar l’any 2012 l’aleshores i encara enòleg de la casa Òscar Llombart. “10 anys d’envelliment i maduració d’una anyada que veurà al mercat poc més de 4.200 ampolles.

U més U fan tres

El Celler U Més U inicia el 2023 llançant un nou Gran Reserva que volen posicionar com el Cava més prèmium de la seva gamma de vins. La novetat pretén reivindicar, en paraules de la marca, el “potencial de la varietat pinot noir adaptada a les zones altes del Penedès i posicionar-se com un referent en l’elaboració d’escumosos”. El celler, nascut l’any 2000 es manifesta defensor del potencial d’envelliment d’aquesta varietat i compta amb una trajectòria de 30 anys d’experiència en la seva elaboració. La presentació, aquest dimarts 7 de febrer a la Sala Klan de Barcelona (19:00 h).

Zeena presenta la cinquena llauna

Monovarietal, ecològic i vegà i també en llauna, com la resta de productes de la gamma que la marca ha posat fins ara al mercat. Zeena aprofita la BWW per presentar el cinquè producte amb aquest envàs: un vi rosat escumós que han elaborat a partir de la varietat trepat de la zona de la Conca de Barberà. La novetat se suma al negre, blanc, rosat (de garnatxa de la Terra Alta) i blanc espumós (parellada del Penedès) que ja es poden consumir en llauna. Expliquen que, com la resta de productes ‘germans’, aquest està envasat en alumini reciclat i reciclable, sellat hermèticament i protegit per una pel·lícula interna, que li permet “mantenir inalterats” aromes i sabors. La novetat es podrà tastar des del celler que té la marca al carrer E estand 151.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa