VadeVi
Codorníu i el xef Paco Pérez, junts per re-evolucionar el cava
  • CA

Codorníu ha escollit un dels xefs més innovadors del país, Paco Pérez, per a fer un pas més en l’evolució dels seus caves. El cuiner, amb 5 estrelles Michelin, col·laborarà durant dos anys amb els enòlegs de la marca en un projecte d’I+D que té com a objectiu re-evolucionar el món del cava aplicant-hi l’esperit creatiu i innovador present a l’alta cuina del nostres país.

Per fer-ho, tota la maquinària creativa dels equips de Paco Pérez i de Bruno Colomer, el cap d’enologia de Codorníu, s’uniran en diverses sessions de treball. Durant les primeres jornades, que s’iniciaran a principis de 2016, els dos equips analitzaran procedències, processos d’elaboració, tècniques pròpies de l’enologia i la gastronomia, incloent una anàlisi sensorial de tots els caves de la casa Codorníu. Un cop realitzat aquest exhaustiu treball, es començaran a gestionar els projectes, que possiblement veuran la llum a partir de l’any 2017. Els resultats de la seva recerca han de servir per acostar el món del cava al món gastronòmic a nivells encara per explorar i per descobrir sinèrgies que apropin encara mes l’univers Codorníu al consumidor.

Paco Pérez, un dels màxims exponents de la cuina d’avantguarda i, des d’ara, xef creatiu de Codorníu, creu que col·laborar amb el celler “és un privilegi i una oportunitat d’experimentar i crear nous projectes enològics que sedueixin encara més els amants de la bona cuina i del cava”. Per a Bruno Colomer, “treballar amb Paco Pérez a quatre mans és una nova aposta per la innovació i l’avantguarda. A Codorníu no entenem el cava sense gastronomia, i estem emocionats de comptar amb l’experiència d’un dels millors xefs del país per seguir innovant en aquest terreny”.

El Celler Jaume com a banc de proves

Paco Pérez i Bruno Colomer treballaran junts a la cuina, al celler i a les vinyes. Però el seu principal “banc de proves” serà el Celler Jaume, el racó més antic de la casa, on van sorgir les primeres ampolles de cava de la història i, alhora, on actualment s’experimenta amb el més nou. Es tracta del centre d’investigació de l’equip d’enologia de Codorníu. Actualment, acull més de 10 projectes d’investigació, tots amb l’objectiu final de millorar la qualitat del cava i seguir buscant l’excel·lència per al consumidor. Alguns d’aquests projectes no veuran mai la llum, mentre que altres ja s’estan aplicant a la resta de caves de Codorníu. Al celler Jaume també s’hi elaboren, sempre de forma artesanal, els caves de la gama alta de Codorníu, emparats sota el segell de qualitat Ars Collecta.

L’aliança de Codorníu amb el xef també es visualitzarà en actes promocionals de la marca i dels seus nous productes. I també es notarà a Miramar, el restaurant de Paco Pérez a Llançà, reconegut amb dues estrelles Michelin. Allà, el xef crearà un menú especial on els caves de Codorníu seran l’eix inspirador de la proposta gastronòmica.

Paco Pérez, l’avantguardisme

Paco Pérez és un dels màxims exponents de la cuina d’avantguarda. La seva creativitat i caràcter innovador li han valgut 5 estrelles Michelin: 2 al restaurant Miramar de Llançà, dos més a l’Enoteca de l’hotel Arts i una al seu restaurant a Berlín: Cinc (Hotel Das Stue).

Nascut a Huelva, va arribar a Llançà amb només 6 mesos i als 12 anys ja treballava al bar de tapes de la família. Es va formar a França amb Michel Guèrard i, de tornada a Catalunya, amb grans noms com Ferran Adrià o Joan Roca.

Després de casar-se amb Montse Serra, propietària amb la seva família del Miramar de Llançà, va convertir-lo en el restaurant gastronòmic, contemporani i d’avantguarda que és avui, amb una carta que homenatja la tradició mediterrània i els productes de l’Empordà. El xef, reconegut internacionalment, també dirigeix la proposta gastronòmica de L’Eggs, on l’ou és el protagonista, i l’hamburgueseria gourmet La Royale, a Barcelona.

Codorníu, la tradició

Codorníu és un dels cellers més antics del món però també està entre els més innovadors. La família Raventós va ser la primera a elaborar cava amb raïms de les varietats tradicionals. I els primers a fer cava amb varietats internacionals: el 1984 van fer el primer cava amb chardonnay, el 2001 el primer cava rosat elaborat amb pinot noir i el 2008 el primer Blanc de Noirs, utilitzant pinot noir. Gràcies a aquest esperit innovador, Codorníu ha creat un estil propi combinant raïms locals i internacionals obtenint un ampli ventall de caves elegants, frescos i aromàtics, respectant el caràcter de la varietat de raïm i el terrer.

La recerca de l’excel·lència també li han valgut el reconeixement dels seus productes a tot el món i més de 150 medalles d’or en concursos internacionals en els últims 5 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa