VadeVi
Codorníu Raventós presenta els seus productes més exclusius
  • CA

El grup Codorníu Raventós ha complert un any des que va llançar els primers vins que formen part del seu projecte enològic d’alt prestigi. Aquest dilluns, al restaurant Monvínic, ha presentat els nous llançaments d’aquest portafoli tan exclusiu i alguns dels seus futurs projectes. Entre les novetats destaquen els vins singulars de Viña Pomal: un Maturana Blanco i Tempranillo Blanco Reserva, el Legaris Calmo, un Ribera de Duero icònic d’autor, i futurs llançaments com el nou Ars Collecta 456, ja considerat un referent en el sector del cava.

En l’esdeveniment, en el qual participen tots els enòlegs del Grup Codorníu, s’han presentat a més totes les noves anyades de la col·lecció de prestigi com les d’Escala Dei Masdeu, Vinya Pomal Alto de la Caseta entre d’altres vins. Com a curiositat, els enòlegs han obert durant la jornada algunes de les anyades més mítiques dels cellers del grup, com un Viña Pomal 1978, un Vinya Paceta 1992, o un escumós de 1999.

La col·lecció de prestigi del Grup Codorníu Raventós ha rebut una excel·lent acollida entre professionals i aficionats del sector. Molts dels vins que es van llançar fa un any han exhaurit estocs i han rebut multitud de premis i reconeixements internacionals. Destaquen els 96 punts de Masdeu al Wine Advocate o haver rebut ja el premi al millor cava d’Espanya amb l’Ars Collecta 456.

El grup Codorníu Raventós ha posat en marxa una divisió de prestigi anomenada Unique Brands, formada per grans sommeliers, que està representant aquesta part del portafolis en el mercat. En el seu primer any d’existència, la divisió ha facturat 2,5 milions d’euros.

Javier Pagés, director general del grup destaca que “Codorniu porta gairebé 500 anys buscant la qualitat, explorant nous caves i vins i innovant constantment. És la nostra raó de ser tenir vinyes i cellers propis, per d’aquesta manera controlar tot el procés d’elaboració i ser amos del nostre futur”.

Amb aquesta premissa, el grup Codorniu Raventós, va iniciar en 2006 al costat de tots els enòlegs dels cellers i l’equip de viticultura un procés de classificació de totes les vinyes de cadascuna de les regions per tal de seleccionar aquelles microparcel·les úniques i elaborar vins que representin el especial de cada regió, i que avui representen aquest portafoli tan únic.

Pagès explica que “aquesta gamma de vins i caves d’alta qualitat tot i que representen un percentatge menor en tota la facturació del grup, són la nostra clara aposta de futur, ja que representa tot el nostre esforç per aportar qualitat a tots els productes que tenim, no només als d’aquest portafoli en concret “.

El Grup Codorníu Raventós ha invertit en els seus projectes d’alt prestigi més d’un milió d’euros en l’últim any per seguir focalitzant-se en millora contínua a nivell qualitat i en I+D. Per exemple, l’enòleg de Codorníu ha començat a fer proves amb foudres, depòsits de ciment, i utilitza una nova premsa de màxima qualitat que només extreu la millor part del most.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa