VadeVi
Com afecta el canvi climàtic a la vinya i el vi?
  • CA

La Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) organitza unes jornades per a debatre com el canvi climàtic afecta en el funcionament i desenvolupament de la vinya i el vi.

Sota el títol “Innovacions en el maneig del cultiu de la vinya enfront del canvi climàtic”, la Universitat Rovira i Virgili acollirà divendres 6 de novembre tot un programa de xerrades amb diversos experts sobre la matèria. Preguntes com “en quin grau afectarà a les persones i a les plantes aquests canvis en el clima?”, o “quina evolució tindran aquestes plantes amb el canvi de condicions climatològiques?” O “en cas que canviï el clima i creixi més vegetació serà necessari per exemple, canviar el tipus de poda?”, trobaran resposta o al menys es debatran durant aquesta jornada que es farà a la Facultat d’Enologia de la Universitat.

Josep Puiggròs, coordinador de la secció de viticultura de l’ICEA, és un dels organitzadors d’aquesta activitat juntament amb Montse Nadal, “ideòloga de les jornades” i una de les ponents. Puiggròs explica que aquesta és una jornada més de les que s’organitzen anualment des de la Institució: “Generalment fem unes jornades a l’any, però sempre que podem busquem noves excuses per trobar-nos i debatre sobre temes que creiem d’interès per al sector”. l’ICEA ha realitzat diversos estudis sobre les varietats autòctones de Catalunya i, en alguns casos, sobre la seva recuperació. “Hem viscut una època en què França marcava les tendències en varietats i penso que això fou un error”. I continua: “Hauríem d’haver recuperat les varietats típiques de casa nostra, buscar nous clons i treure’n el màxim rendiment perquè de merlot i chardonnay, el món n’és ple. Nosaltres ens hem de fer un espai amb el que ens representa, el que ens és propi”, conclou Puiggrós.

En aquesta sessió del dia 6 també hi seran presents les varietats autòctones a partir d’un tast de vins que clourà la jornada. A nivell pràctic, cal dir que les places són limitades i que cal inscripció prèvia a través del correu [email protected] abans del 3 de novembre. El preu de l’activitat és de 25 euros, 20 euros per a socis d’ICEA i 10 euros per a estudiants. Es pot consultar el programa seguint aquest enllaç.

L’ICEA és una secció de l’Institut d’Estudis Catalans. Funciona des de fa uns quants anys a base d’estudis, anàlisis i debats del sector vitivinícola català.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa