VadeVi
Comença el judici pel robatori milionari de vins a l’Atrio
  • CA

El cas va ser sonat perquè l’import sobre el qual es va valorar el robatori de vins superava el milió i mig d’euros. I ara intenten trobar l’entrellat d’una causa que aquest dimecres 15 de febrer ha assegut els dos acusats a la sala de l’Audiència Provincial de Càceres. Recordem que el restaurant Atrio va denunciar aleshores -parlem de l’octubre de 2021- que se’ls havia sostret 45 ampolles de vi valorades, com dèiem, en 1,6 milions d’euros del seu celler particular.

Sigui com sigui, el judici ha arrencat després d’un intent frustrat d’arribar a un acord entre les dues parts, ja que les dues persones acusades, Constantín Dumitru, d’origen romanes-holandès i de 48 anys i la seva parella la mexicana Priscila Guevara de 29, han refusat l’oferta de tornar els vins que asseguren no tenir i que, per cert, encara no han aparegut. La fiscalia i acusació particular demana pena de cinc anys de presó per als dos acusats, que ja fa uns mesos van entrar en preventiva per “risc de fuga“. La defensa apunta que els seus clients són innocents i que “no tenen les ampolles”. Les pròximes sessions tindran lloc el 27 de febrer i l’1 de març.

Els propietaris no es personen

Toño Pérez i José Polo, els propietaris del restaurant, no s’han personat com acusació particular de la causa. Sí que ho ha fet l’asseguradora REALE Seguros, que va assumir els prop de 800 mil euros d’indemnització per cobrir el robatori. Precisament l’asseguradora demana cinc anys i un mes de presó i una indemnització de set-cents mil euros.

L’advocada defensora demana, en canvi, que s’anul·li el procediment per vulneració dels drets fonamentals de qui representa, petició que ha estat desestimada pel tribunal. Malgrat tot, es demana cautela perquè, segons la Fiscal Carmen Barquilla, “encara no està acreditada la participació dels acusats en els fets”, pendent doncs dels resultats i proves que es presentin a judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa