VadeVi
El tribunal manté a presó els lladres de vins de l’Atrio pel “risc de fuga”
  • CA

L’Audiència Provincial de Càceres, a Andalusia, ha desestimat el recurs d’apel·lació dels dos pressumptes lladres de 45 ampolles de vi del restaurant Atrio. Segons ha informat el tribunal, els detinguts continuaran a presó pel “risc de fuga” de la parella, que l’octubre de 2021 es van endur un botí de 45 ampolles valorades en més d’un milió i mig d’euros.

Les investigacions de la Policia Nacional apunten que Priscila Lara Guevara, una ‘miss’ mexicana de 28 anys; i Constantin Gabriel Dumitru, de 47 anys i amb la doble nacionalitat holandesa i romanesa, van dur a terme un robatori planificat el dia 27 d’octubre, enduent-se desenes d’ampolles de vi embolicades en tovalloles i llençols. En aquest sentit, el tribunal també ha ratificat l’empresonament provisional, comunicat i sense fiança pels indicis racionals de criminalitat i pel risc de reiteració, en el cas de Dumitru, i de possible col·laboració de Guevara en alguns dels altres delictes de la seva parella.

Constantin Gabriel Dumitru gravat per les càmeres d'Atrio durant el robatori
Constantin Gabriel Dumitru gravat per les càmeres d’Atrio durant el robatori

En declaracions a ‘El País’, la defensa dels acusats “respecta” la decisió del tribunal tot i que manifesta no estar-hi d’acord. Tenint en compte, afirmen, “l’únic delicte que se’ls atribueix” i el que consideren “inexistència de prova directa i indicis de criminalitat contundents”, consideren que la mesura cautelar és “súmmament desproporcionada”.

L’Audiència destaca la gran mobilitat dels detinguts

Pel que fa al risc de fuga, l’Audiència posa de relleu la “destacada mobilitat” dels detinguts i el fet que el seu arrest es va produir després de dictar una euroordre, ja que el seu parador era desconegut, i que va tenir lloc quan intentaven creuar cap a Croàcia des de Montenegro el passat dia 19 de juliol.

Per tot plegat, la jutge ha desestimat el seu recurs d’apel·lació, confirmant l’empresonament. La causa continua en la fase d’instrucció del Jutjat número 4 de Càceres, amb els dos acusats investigats per robatori amb força en un establiment obert al públic i la possible concurrència dels agreujants de valor econòmic elevat i del valor cultural i artístic dels vins robats.

Més notícies
Algunes de les ampolles històriques descobertes al restaurant Rodero de Pamplona durant l'endreça del magatzem | Noticias de Navarra
Troballa sorprenent a Pamplona: un tresor líquid sepultat durant anys
Comparteix
Les ampolles més antigues són de 1925 i n'hi ha algunes de collites considerades excel·lents
Ampolles de vi
Roben més de 400.000 euros en vins a un restaurant amb dues estrelles Michelin
Comparteix
Els lladres van entrar al celler en obres del local fent un forat d'uns 50 centímetres de diàmetre
Rebenten els vidres d’una botiga de vins de Barcelona i roben només caixes del vi independentista
Comparteix
Els lladres han entrat aquesta nit i no s'han emportat ni l'ordinador ni els pocs diners que hi havia a la caixa
Fa 2.600 anys, durant l'època del Primer Temple de Jerusalem, aquests recipients havien contingut vi especiat i oli d'oliva per a les elits dominants | Universitat de Tel Aviv
Troben a Jerusalem restes de vi especiat de fa 2.600 anys
Comparteix
Els residus de tretze recipients de fang de l'època del Primer Temple han estat analitzats i s'hi han trobat indicis clars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa