Comença el temps de verema de la DO Alella

El celler Alta Alella va començar la setmana passada–el dia 19– la temporada de la verema

Segons els responsables del celler mateix, són els primers de la DO Alella que comencen a collint les primeres varietats de moscatell i sauvignon blanc. “Si es compleixen les previsions, demà es veremaran els primers raïms de les varietats pinot noir i chardonnay”, van precisar fonts de l’empresa.

Els treballadors d’Alta Alella recullen raïm un mínim de tres vegades per vinya. “El que es cerca en el moscat i el sauvignon en aquesta primera tanda és l’acidesa del raïm poc madur i les aromes primàries que la pell aporta en aquest moment”, expliquen els responsables del celler. En les pròximes passades, amb el raïm més madur, s’obtindrà estructura, grau i volum. “Aquest mètode de verema recull el fruit en el moment idoni i permet al celler elaborar els vins amb la qualitat desitjada”, destaquen. Aquest seguiment propicia que es detecti algun conjunt de ceps que aquella anyada tenen una qualitat extraordinària, i això permet obtenir vins especials de gamma alta, com ara l’Exeo.


Un treballador del celler Alta Alella comença la verema de les vinyes de la DO Alella FOTO: ALTA ALELLA

Nou comentari