Segons els responsables del celler mateix, són els primers de la DO Alella que comencen a collint les primeres varietats de moscatell i sauvignon blanc. “Si es compleixen les previsions, demà es veremaran els primers raïms de les varietats pinot noir i chardonnay”, van precisar fonts de l’empresa.

Els treballadors d’Alta Alella recullen raïm un mínim de tres vegades per vinya. “El que es cerca en el moscat i el sauvignon en aquesta primera tanda és l’acidesa del raïm poc madur i les aromes primàries que la pell aporta en aquest moment”, expliquen els responsables del celler. En les pròximes passades, amb el raïm més madur, s’obtindrà estructura, grau i volum. “Aquest mètode de verema recull el fruit en el moment idoni i permet al celler elaborar els vins amb la qualitat desitjada”, destaquen. Aquest seguiment propicia que es detecti algun conjunt de ceps que aquella anyada tenen una qualitat extraordinària, i això permet obtenir vins especials de gamma alta, com ara l’Exeo.


Un treballador del celler Alta Alella comença la verema de les vinyes de la DO Alella FOTO: ALTA ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa