Comença la Fira del vi DO Tarragona

L'organització espera superar la xifra de 22.000 degustacions que es van servir en la darrera edició de l'any 2010

El certamen se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juny a la Rambla Nova de Tarragona, on es podran tastar més d’un centenar de vins. Foto: VADEVI.cat

La XIV Fira del Vi de la DO Tarragona batrà en aquesta edició el seu record amb la presència de 19 cellers procedents de les quatre comarques vinícoles d’aquesta DO -la més antiga del país (1945)- el Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp i part de la Ribera d’Ebre.

La Fira del Vi de la DO Tarragona, que se celebrarà al tram central de la Rambla Nova, s’inaugurarà el divendres a les set de la tarda i el dissabte i diumenge els estands obriran en horari de matí (de 10 a 14h) i de tarda-vespre (17:30 a 22h). Respecte la darrera edició, la de 2010, la fira incrementa el número de cellers expositors, passant dels 15 als 19 d’aquesta edició, fet que satisfà als organitzadors, el Consell Regulador de la DO Tarragona, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, l’Incavi, la CEPTA i el suport de Turisme de Tarragona.

Coincidint amb la Fira, el divendres a les 20:30 es lliurarà als Jardins del Teatre Metropol els premis del XIII Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que es va celebrar fa unes setmanes.

Els cellers que participaran són els següents.

1. Adernats-Vinícola de Nulles (Nulles/Alt Camp)

2. Agrícola de Bràfim (Bràfim/Alt Camp)

3. Vins Padró (Bràfim/Alt Camp)

4. Cellers Unió (Reus/Baix Camp)

5. Celler Dpegna (Miravet/Ribera d’Ebre)

6. Vermuts Miró (Reus/Baix Camp)

7. Celler Pedrola (Miravet/Ribera d’Ebre)

8. Castell d’Or (Vila-rodona/Alt Camp)

9. Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp/Alt Camp)

10. De Muller (Reus/Baix Camp)

11. Vinya Janine (Rodonyà/Alt Camp)

12. Cooperativa de Rodonyà (Rodonyà/Alt Camp)

13. Celler Mas del Botó (Alforja/Baix Camp)

14. Cava Reverté (Salomó/Tarragonès)

15. Celler La Boella (La Canonja/Tarragonès)

16. Vins Suñer (Ginestar/Ribera d’Ebre)

17. Helga Harbig-Vins Ecològics (Rasquera/Ribera d’Ebre)

18. Vermut Yzaguirre (El Morell/Tarragonès)

19. Celler Mas Bella (Valls-Masmmolets/Alt Camp)

Cinc degustacions i copa de regal

Per poder tastar els més de 100 vins que oferiran els cellers participants els visitants de la fira només caldrà que comprin un tiquet al preu de 8 euros que ofereix la possibilitat de realitzar cinc degustacions i d’emportar-se una copa de vi gravada amb el cartell de la Fira del Vi de la DO Tarragona. Durant el dissabte i el diumenge a la tarda també s’oferiran sis sessions introductòries al tast de vins en un estand a la mateixa Rambla Nova de Tarragona però que caldrà reservar prèviament.

La Fira del Vi de la DO Tarragona, que es fa cada dos anys, és un esdeveniment plenament consolidat a la ciutat. En la darrera edició, el 2010, va rebre la visita de milers de persones que van realitzar prop de 22.000 degustacions, xifra que s’espera superar en aquesta edició si la climatologia acompanya.

Confiem que els tarragonins i els visitants sabran apreciar els vins de la DO Tarragona que podran trobar durant aquests tres dies a la Rambla Nova. De fet un dels objectius de la fira és que els tarragonins s’adonin de l’enorme potencial dels vins que s’escampen per tot el país i el món sencer amb l’etiqueta “TARRAGONA”. La DO Tarragona és la única DO catalana on la paraula Tarragona apareix a les seves ampolles i creiem que la ciutat n’ha de presumir i la de defensar.

Nous cellers i increment en les exportacions

La DO Tarragona passa per un bon moment. En els darrers anys hem vist com incrementàvem la xifra de cellers productors, amb noves iniciatives que també aposten per l’enoturisme com una font complementària d’ingressos, principalment a l’Alt Camp i a la Ribera d’Ebre, una zona de fort creixement a la DO Tarragona.

També les dades de l’exportació demostren que els cellers de la DO Tarragona confien en la internacionalització per evitar un estancament del mercat interior amb molta competència. L’any 2011 varem incrementar les exportacions un 30% passant dels 1’3 milions d’ampolles del 2010 al 1’8 milions d’ampolles del 2011, una xifra que esperem que es consolidi en aquest 2012.

Nou comentari