VadeVi
Comença la rehabilitació del Celler Cooperatiu de Rubí

Les obres per rehabilitar el celler cooperatiu de Rubí van començar fa un parell de setmanes amb la neteja del solar i els treballs preliminars. Però no serà fins aquesta setmana quan comencin pròpiament dit les obres de fonamentació, la primera fase de les obres per la recuperació del celler. Aquesta primera fase preveu l’enderrocament de la coberta, que es va enfonsar fa dos anys, i la reparació de la taulada.

El projecte arquitectònic, elaborat pel Joan Albert Adell, arquitecte especialista en edificis històrics, preveu una recuperació de l’espai fidel als plànols de Cèsar Martinell, autor de l’edifici i d’altres cellers modernistes de principis de segle XX, coneguts com Les Catedrals del Vi.

L’obra costarà aproximadament 1’6 milions d’euros, segons ha informat l’ajuntament de Rubí, que ja ha obtingut una subvenció per part del Ministeri de Foment i també de fons europeus. De fet, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assegurat sentir-se molt satisfeta per les obres ja que feia molt temps que esperaven durant una visita al celler acompanyada del secretari general de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jaume Oliveras.

En la segona fase de la rehabilitació, s’adequarà el soterrani, els banys i es faran els acabats de l’edifici. A la part de dalt de l’edifici es refarà el porxo per on entrava el raïm i es convertirà en l’entrada principal de l’edifici, de tal manera que la visita permetrà seguir el procés d’elaboració del vi.

Està prevista la rehabilitació global de l’espai sense perdre les característiques arquitectòniques d’aquest equipament que va ser el penúltim realitzat per l’arquitecte català, anterior al de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) que va deixar inacabat i que està pendent des de fa anys de rehabilitació després de la paralització de les obres per la fallida de l’empresa constructora.


El celler és un edifici modernista de principis de segle XX de l’arquitecte Cèsar Martinell FOTO: AJ. RUBÍ


A la part de dalt de l’edifici s’ha refet el porxo per on entrava el raïm. FOTO: AJ. RUBÍ


Vista virtual del soterrani, que es rehabilitarà en una segona fase FOTO: AJ. RUBÍ


El Celler Cooperatiu de Rubí en una imatge dels anys 20 FOTO: AJ. RUBÍ


Vista virtual de la façana del celler FOTO: AJ. RUBÍ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa