Imatge del projecte de reforma del Vinseum

!--akiadsense-->

Està previst que dimecres 2 de maig s’iniciïn les obres de la segona fase del projecte de reforma i ampliació de VINSEUM-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Aquesta fase continua la rehabilitació de la Capella de VINSEUM i la reforma del Palau Reial realitzades els anys 2007 i 2012, respectivament, i contempla l’enderroc de l’edifici conegut com Cal Pa i Figues, que se substituirà per un nou edifici que acollirà l’exposició estable definitiva sobre les cultures del vi de Catalunya.

El projecte arquitectònic porta la signatura de l’arquitecte barceloní Santiago Vives, autor també de les reformes de la Capella i del Palau Reial de VINSEUM.

La nova edificació, que donarà una imatge renovada del museu i de la plaça Jaume I, obrirà un nou accés principal amb la creació d’un carreró entre la Capella de VINSEUM i l’obra nova que reproduirà els antics corralons de la Vilafranca medieval i que donarà accés al vestíbul. L’exposició estable ocuparà les plantes primera, segona i tercera del nou edifici.

El projecte preveu també la construcció d’una planta soterrani que donarà accés a un magatzem de manteniment centralitzat, al nou taller de conservació-restauració, i a una zona d’exposicions temporals. L’organització de l’edifici té en compte l’opció d’una futura ampliació i connexió cap al carrer Hermenegild Clascar.

L’import d’adjudicació de les obres és de 3.872.577,55€, que està subvencionat pel programa FEDER de Catalunya 2014-2020, amb un import d’1.925.000 €.

El treballs s’iniciaran amb l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i Figues, posteriorment l’empresa Tríade Serveis Culturals realitzarà l’excavació arqueològica del subsòl i seguidament es procedirà a la construcció del nou edifici. Les obres es preveu que estaran finalitzades el setembre del 2020.

Nou comentari

Comparteix