Del 15 al 17 de novembre, Girona reflexionarà sobre el món enogastronòmic. I és que tot ja està preparat per la 5a edició del Fòrum Gastronòmic, que torna a Girona des d’aquest diumenge i fins dimarts amb plena forma. L’esdeveniment de referència en matèria enogastronòmica del país planteja més de 70 activitats per a professionals i apassionats dels productes alimentaris amb els millors exponents actuals. El congrés reuneix grans noms com els germans Roca, Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Ricard Camarena, Eduard Xatruch, Oriol Castro, Kiko Moya, Fina Puigdevall o Nandu Jubany, entre d’altres. I també destaca una programació exclusiva centrada en el món del vi, el Fòrum Vi.

L’espai i programa del Fòrum Vi

L’espai propi pel món del vi comptarà amb la presència d’enòlegs, viticultors, sommeliers i experts del país que intercanviaran coneixements i oferiran tastos de les millors ampolles.

Es començarà dilluns 16 amb la ponència de Joan Gómez Pallarès, “L’any de les tretze llunes: vins que miren l’aigua i les estrelles” on es tractaran aspectes relacionats amb la biodinàmica i els vins que segueixen aquesta disciplina.

La perla d’aquest espai és la nova interpretació de Josep Roca i la ponència “6 vins sentits” que impartirà el dimarts a la Sala Cambra a partir de les 11:30h, i per a la qual ja no queden places. Tot seguit, Carles Orta, sommelier i propietari del restaurant Villa Mas de Sant Feliu de Guíxols, explicarà com són “Els vins de les illes del Mediterrani”. I per tancar, a les 4 de la tarda, Pere Ferrer farà una presentació sobre la “Passió pel Xerès (i perles del Guadalquivir)”.

Les activitats del Fòrum Vi requereixen inscripció prèvia.

L’arròs, el protagonista d’aquesta edició

En aquesta ocasió, l’arròs serà l’ingredient fetitxe del Fòrum. Amb diverses sessions de cuina en directe i un espai de degustació, cinc xefs diferents cada dia, entre els quals hi ha Paco Pérez, Fina Puigdevall i Anna Casadevall, mostraran com preparen els plats d’arròs més típics dels seus restaurants. El diumenge, tindrà lloc un concurs innovador de plats amb arròs i un jurat professional avaluarà els arrossos dels cuiners participants.

També hi haurà els espais habituals dedicats als dolços, el “Pastry Revolution”, el concurs de millor Cuiner de l’Any i el Fòrum Empresa on s’ofereixen coneixements per a les empreses de restauració per optimitzar recursos i actualitzar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa