VadeVi
Conèixer els ‘Paisatges del vi’ a través de quatre rutes en cotxe

Quatre rutes turístiques per conèixer els paisatges i els vins de quatre denominacions d’origen. Això és Paisatges del Vi, la iniciativa d’enoturisme que es presenta aquest dijous al Saló Internacional de Turisme de Catalunya. El més innovador d’aquesta proposta és que es tracta d’una audioguia que es pot escoltar des del cotxe mentre s’observen els paisatges vitivinícoles del Priorat, el Montsant, la Terra Alta i la Conca de Barberà.

En Marcel i el Pep acompanyaran a tots aquells qui ho vulguin en aquesta aproximació al món del vi. “Volíem fugir de l’avorriment les audiguies, per això hem optat per fer la història de dos amics que passegen pels mateixos paisatges que els visitants”, explica Josep Maria Coll, gerent del Consorci de Desenvolupament del Priorat. Produïda per El Terrat, l’audioguia explica la història de les denominacions i la cultura vinícola del territori a través dels diàlegs, molt breus, dels dos amics.
[[frase]]
Les rutes, tot i que presentades en forma d’itineraris, no tenen perquè fer-se de principi a final sinó que es poden començar pel final o anar saltant d’un punt a l’altre. “L’objectiu és que la gent conegui tota el territori, distribuir els visitants més enllà de les capitals de comarca”, explica Coll.

Una altra dels elements innovadors de Paisatges del Vi és que “s’ha fet en col·laboració entre diferents territoris, cosa que acostuma a costar molt”, segons Coll. El parer dels consells comarcals és que, més que no pas significar una competència, l’interès turístic per territoris propers pot constituir un bon reclam per atraure visitants. És per això que, les quatre rutes s’han editat en un sol prospecte i en un sol CD.

Els visitants poden comprar els CD, per cinc euros, a les oficines de turisme de les tres comarques i en alguns establiments d’allotjament rural. També tenen l’opció de descarregar-se’ls gratuïtament a través de la pàgina web de Paisatges del Vi.

La proposta s’ha finançat amb fons europeus, del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural, de la Generalitat i els tres consells comarcals. Està disponible en català, castellà, francès i anglès.


La Cartoixa d’Escaladei és un dels punts de les rutes de ‘Paisatge del Vi’ FOTO: TJERK VAN DER MEULEN


Un dels punts que els visitants podran observar seguint les rutes de ‘Paisatges del Vi’ FOTO: PAISATGES DEL VI


Les quatre rutes estan pensades perquè es facin en cotxe FOTO: CONSELL COMARCAL PRIORAT


Les rutes no estan plantejades com a itineraris sinó que es poden fer sense seguir l’ordre proposat FOTO: CONSELL COMARCAL PRIORAT


Paisatges del vi és una iniciativa dels consells comarcals de Terra Alta, Conca de Barberà i Priorat FOTO: CONSELL COMARCAL PRIORAT


L’objectiu de la iniciativa és apropar el món del vi als visitants FOTO: TJERK VAN DER MEULEN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa