Confraria del Cava s’agermana amb la DO Empordà

L'acte tindrà lloc el dissabte, 30 de juny, al monestir de Sant Pere de Rodes

Monestir empordanès de Sant Pere de Rodes Foto: Pixel

La Confraria del Cava Sant Sadurní segellarà aquest dissabte el seu agermanament amb la Denominació d’Origen Empordà. Més d’una trentena de membres de l’entitat bàquica es desplaçaran al territori empordanès on, al matí, visitaran el conegut celler Empordàlia. En aquest mateix espai també s’hi farà un tast.

Cap al migdia, la Confraria durà a terme l’acte d’agermanament amb la DO Empordà, una unió que tindrà com a escenari un dels edificis més emblemàtics de l’Alt Empordà: el Monestir de Sant Pere de Rodes. Aquest espai, que es va restaurar completament fa poc temps, també acollirà la investidura de diferents personalitat empordaneses com a Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava Sant Sadurní. S’investirà Josep Blanch, president de la DO Empordà; Artur Suqué, president del Grup Castell de Perelada, organitzador de l’exitós Festival de Perelada; Jaume Nadal, president de l’empresa Francisco Oller S.A. (dedicada a la fabricació de taps de suro); i el periodista i escriptor Rafel Nadal, premi Josep Pla 2012 amb la novel·la ‘Quan érem feliços’.

Després d’aquest acte, es farà un dinar d’agermanament a la sala del mirador del celler Castell de Perelada. Diferents personalitats del món del vi assistiran a l’acte d’agermanament, entre ells el director genertal de l’INCAVI, Jordi Bort.

Aquest és el cinquè acte d’aquest tipus que organitza la Confraria del Cava Sant Sadurní, que al 2008 va iniciar els agermanaments amb diferents denominacions d’origen de Catalunya. La que va encetar aquest cicle va ser la DO Pla de Bages. La van seguir al 2009, la DO Costers del Segre; la DO Conca de Barberà al 2010, i la DO Montsant l’any passat.

Nou comentari