L’Acadèmia Tastavins del Penedès juntament amb el Consell Regulador de la DO Penedès, presenten una nova edició del seu concurs de vins de qualitat. Es tracta d’un concurs que pretén potenciar els vins de qualitat dins la denominació d’origen. Aquest any arriba ja a la seva 44ena edició, ja que se celebra de manera ininterrompuda des del 1967.

Amb el concurs, al que hi poden participar tots els vins embotellats a la DO Penedès, es premia l’esforç realitzat pels elaboradors i es reconeix els millors vins del Penedès de cada any. D’aquesta manera es vol posicionar la DO Penedès com una gran regió de vins de qualitat, un objectiu que s’ha mantingut al llarg d’aquests 44 anys.

Les mostres seran valorades en un tast a cegues per un grup d’experts del món del vi, constituït per sommeliers, periodistes, enòlegs i restauradors. En 44è concurs s’han establert les següents categories: blanc collita, blanc barrica, rosat, negre collita, negre barrica i xarel·lo.

De moment encara s’hi poden apuntar cellers ja que el tast no es farà fins a principis d’abril. Els premis es lliuraran en un acte públic el dia de Sant Jordi, coincidint també amb el lliurament dels premis del I Concurs de Poesia i Vi que convoca també l’Acadèmia Tastavins.


Els guanyadors de l’última edició del Concurs de Vins del Penedès FOTO: ACADÈMIA TASTAVINS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa