VadeVi
Covides treu al mercat el seu primer escumós de llarga criança

La cooperativa Covides Vinyes i Cellers agrupa el treball col·laboratiu d’uns 650 socis viticultors que entre tots cuiden una superfície propera a les dues mil hectàrees distribuïdes en una cinquantena de nuclis rurals del Penedès i el Garraf. Entre tots, cullen aproximadament uns 25 milions de quilos de raïm, dels quals se n’embotella al voltant d’una tercera part, que s’apropa als 8 milions d’ampolles anuals. D’aquestes, Covides exporta un 65% de la producció a més de 50 països dels cinc continents.

Christophe Marquet i Meritxell Falgueras han conduït la presentació i el tast | Foto: Covides

Aquesta setmana, els responsables d’aquest projecte cooperatiu han donat a conèixer una novetat que té a veure amb la seva gamma de vins. Treuen al mercat el primer vi escumós de llarga criança. Un cava de Guarda Superior de l’anyada 2017 que reforça la marca Duc de Foix i que surt com a Brut Nature. A primers d’aquesta setmana se’n feia la presentació oficial en un acte celebrat al Museu Marítim de Barcelona.

Conduït pel director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora Meritxell Falgueras, ha permès conèixer les singularitats d’aquest Duc de Foix Brut Nature Gran Reserva. “Som una cooperativa una mica atípica, apuntava Marquet, i aquesta novetat encara ens fa més únics”, compartia.

El cert, i així ho confirmava el director comercial a Vadevi, és que aquest producte neix per donar resposta al mercat, que segons explica demanava un producte prèmium per acompanyar productes més frescos i joves de la marca. “El negoci principal seguirà sent aquest tipus de productes més àgils, afegeix, però tenim bon producte i el client ens ha demanat que fem aquest pas endavant”.

Ampolla del Duc de Foix Brut Natura Gran Reserva

Del cava, elaborat a partir de la tríada tradicional –xarel·lo, macabeu i parellada-, amb predomini del xarel·lo, se n’ha fet una producció molt limitada d’unes 3.500 ampolles i es posaran a la venda a un preu de 23,50 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa