VadeVi
Curs de restauració de marges de pedra seca a Albet i Noya
  • CA

A Mallorca l’ofici de marger té reconeixement professional Foto: Consell de Mallorca

Els propers dies 12 i 13 de desembre el celler Albet i Noya organitza a la finca Can Milà de la Roca, a Lavern (Subirats), un curset intensiu de 16 h limitat a 20 persones, impartit per dos professionals mallorquins, per aprendre a fer marges de pedra seca.

La zona dels “Costers de l’Ordal”, on el celler Penedesenc té la gran majoria de les seves vinyes, és una de les zones de vinya més abruptes i amb més marges de pedra seca de Catalunya i que amb els anys s’han anat deteriorant, per l’abandó i perquè no se n’ha fet el manteniment adequat.

L’ofici de marger, gairebé s’ha perdut a les nostres contrades i les tècniques de fer els marges de pedra seca han caigut en l’oblit.

Per recuperar aquest patrimoni, Albet i Noya ha decidit portar dos margers de l’escola mallorquina, que és una de les que més ha contribuït a la recuperació i dignificació d’aquesta feina.

El paisatge inigualable dels “Costers de l’Ordal”, amb les característiques marjades de pedra seca, alternant-se amb terrasses de vinya i llenques de bosc, retallen l’escalada cap el cims de l’Ordal en el que és la frontera natural de Barcelona cap al sud, amb el Penedès.

Segons Josep M. Albet, director tècnic del celler Albet i Noya “ l’aprenentatge de les tècniques constructives de la pedra seca es un primer pas per recuperar un patrimoni històric que forma un paisatge càrstic i dur, però inigualable, que en un futur , pot arribar a ser considerat patrimoni de la humanitat per la UNESCO “ .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa