David Carabén: «per escriure i per acabar els dies, el vi és fantàstic»

El xef del restaurant Gresca, Rafa Peña, i el cantant de Mishima David Carabén, brinden amb amb una copa de Llopart Clos dels Fòssils. Foto: COMRàdio

Avui el programa de gastronomia i diàleg de COMRàdio Dinem i en parlem es desenvolupa a la cuina del restaurant barceloní Gresca, amb el seu xef Rafa Peña i el músic David Carabén, la veu de Mishima.

Peña proposa per a Carabén un pastís tatin de ceba caramelitzada, amb formatge roquefort, poma, vi de Xerès i una crema de rovell d’ou i nata líquida. Per a combinar amb aquest plat el director de VADEVI.cat, Joan Nebot, proposa un vi blanc penedesenc, el Clos dels Fòssils 2011 de Llopart. Nebot explica l’elecció amb l’argument que “havia de ser un vi blanc, però el roquefort demanava un vi valent. I com que s’ha parlat de cuina de mestissatge, al cupatge d’aquest Clos dels Fòssils hi ha la influència forana del 85% de chardonnay i la part nostrada representada pel 15% d’una varietat autòctona i gairebé exclusiva del Penedès, el xarel·lo”. La valentia, la força, la posen els quatre mesos de criança en bóta, que li donen un tacte untós, que combina bé amb el greix del roquefort, i unes aromes lleument torrades que enllacen amb el Xerès”.

Nebot aprofita el moment per preguntar a Carabén si és certa la seva impressió que la portada del quart disc de Mishima, el “Set tota la vida” està inspirada en el disseny d’una etiqueta de vi. “Sí”, respòn el cantant, “s’assembla a una ampolla de vi negre. Vam jugar amb aquesta idea. A la portada hi ha un gravat en format vertical com les etiquetes enganxades a les ampolles, fins i tot vam buscar reproduir la textura de les etiquetes”. Nebot segueix preguntant: “Es important el vi al dia a dia de Mishima o, com es correspòn al tòpic dels grups de rock i de pop, assageu amb cervesa o directament amb cubates?”. “Suposo que com tothom, tendeixo a beure més vi a l’hivern i més cervesa a l’estiu” respòn Carabén, que continua: “Però sí, el vi m’acompanya en la vida quotidiana. Per escriure i per acabar els dies és fantàstic, és una companyia fonamental”.

Es pot escoltar l’àudio del programa sencer al bloc del Dinem i en parlem.

Nou comentari