David de Jorge: «Els vins catalans són lluminosos»

Al cuiner basc li agraden "els que són capaços de representar el sòl on creixen"

El cuiner David de Jorge tocant el ‘pernilviolí’

“Jo sóc cuiner però em sembla difícil que el menjar assoleixi la complexitat i els matisos d’un tros de pa o un got de vi”, diu el cuiner David de Jorge, l’estrella de la cuina d’Euskal Telebista amb Robin Food, atracón a mano armada. Es defineix com un defensor de la cuina cristiana d’Occident tal i com la definia Álvaro Cunqueiro amb l’oli, el pa i el vi com a elements fonamentals. Des de la simplicitat, des de l’essència, aquest cuiner ha parlat dels vins catalans a “Un salsassec amb bolets…”, la secció de cuina de Nació Digital .

“M’agraden els que són capaços de representar el sòl on creixen; els que destil·len mineralitat, la vostra fruita i que desprenen la llum del mediterrani”, confessa. I conclou: “Els vins catalans són lluminosos, si em permeteu dir-ho així”. David de Jorge es mostra perplex davant la presència -poca encara- de vins catalans a la nostra taula i, sobretot, als restaurants. “Jo animaria als restauradors a conquistar els seus clients amb els vins de seu entorn, és el fons de comerç més preciós que tenen”, recorda.

Nou comentari