VadeVi
David de Jorge: «Els vins catalans són lluminosos»
  • CA

El cuiner David de Jorge tocant el ‘pernilviolí’

“Jo sóc cuiner però em sembla difícil que el menjar assoleixi la complexitat i els matisos d’un tros de pa o un got de vi”, diu el cuiner David de Jorge, l’estrella de la cuina d’Euskal Telebista amb Robin Food, atracón a mano armada. Es defineix com un defensor de la cuina cristiana d’Occident tal i com la definia Álvaro Cunqueiro amb l’oli, el pa i el vi com a elements fonamentals. Des de la simplicitat, des de l’essència, aquest cuiner ha parlat dels vins catalans a “Un salsassec amb bolets…”, la secció de cuina de Nació Digital .

“M’agraden els que són capaços de representar el sòl on creixen; els que destil·len mineralitat, la vostra fruita i que desprenen la llum del mediterrani”, confessa. I conclou: “Els vins catalans són lluminosos, si em permeteu dir-ho així”. David de Jorge es mostra perplex davant la presència -poca encara- de vins catalans a la nostra taula i, sobretot, als restaurants. “Jo animaria als restauradors a conquistar els seus clients amb els vins de seu entorn, és el fons de comerç més preciós que tenen”, recorda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa