VadeVi
Deàs (Institut del Cava): “L’afectació per la vaga és mínima però ha estat un gest important”
  • CA
Copes de cava

!–akiadsense–>

El director de l’Institut del Cava, Damià Deàs, ha explicat a Vadevi que la jornada de vaga dels viticultors d’aquest dijous ha estat “un gran gest, un gest molt important de queixa, de fer un crit d’alerta per mostrar un malestar. Un malestar que entenc”. No hi ha encara dades oficials sobre el seguiment de la vaga, però per Deàs, a la zona de Sant Sadurní, “si no va ser del 100% va ser del 95% i les mobilitzacions han tingut molta repercussió. I això vol dir alguna cosa”.

Ara bé, reconeix que l’afectació real d’haver estat un dia sense veremar és molt petita. Potser fa una mica de coll d’ampolla però l’impacte logístic i econòmic de la vaga ha estat mínim”.

iAixí, i tot, entén que “la mobilització ha de servir per posar les bases per buscar l’equilibri entre tots. No hem de parlar d’un celler, hem de parlar d’un sector. I aquest equilibri l’hem de propiciar entre tots. I això no ho farem en dos dies. Cal que ens posem el vestit de paciència. i que ens arremanguem en positiu”, afegia.

El president de l’Iinsitut del Cava diu que és partidari d’accions “en positiu” i lamenta que es llencessin raïms a la porta de la DO Cava. “Segurament era el lloc menys adequat, precisament perquè la DO ens representa a tots, també a viticultors i és precisament el Consell Regulador qui té les eines a través del Pla Estratègic per intentar millorar tot el sector.

Sobre la creació d’una nova denominació d’origen de vins escumosos al Penedès, Damià Deàs considera que és un anunci “poc responsable” i que “la solució no passa en cap cas per aquí”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa