Desembarca el xampany del Titanic

És una edició especial de 4.000 ampolles que commemora els 100 anys de l’enfonsament Foto: Jordi Palmer

La Casa de Champagne Henri Abelé, una de les cinc marques prerevolucionaries, fundada a Reims al 1757 i propietat des de 1985 del Grup Freixenet, presenta el Cuvée Titanic, una edició especial limitada de 4.000 ampolles que commemora els 100 anys de l’enfonsament.

Henri Abelé ha estat triat per la Fundació Titanic com el champagne oficial del centenari, atès que es va servir en l’últim sopar del vaixell, el 14 d’abril de 1912.

L’enòleg de Henri Abelé, Franck Nicaise, ha creat aquest cuvée especial per a l’ocasió. És un champagne brut, elaborat amb una selecció de les varietats de raïm clàssiques en aquests escumosos, la chardonnay i la pinot noir que juntament amb una petita aportació de pinot meunier dóna com resultat aquest champagne fresc, afruitat, elegant i franc.

Paral·lelament, i en el marc dels actes commemoratius del centenari de l’enfonsament, Henri Abelé ha elaborat per a la Fundació Titanic 100 unitats especials presentades en un cofre de la Col·lecció Titanic, del Cuvée Prestige “Li Sourire de Reims”, ampolles que han estat numerades i gravades amb el nom de la persona que la va comprar, en la subhasta que va realitzar la Fundació el passat mes de gener, a través d’Internet.

Segons ha explicat Pere Bonet, Director de Comunicació, “és un honor per Henri Abelé poder participar en aquest important esdeveniment que ens permet, al seu torn, recordar part de la història de la marca”.

Nou comentari