Destil·lats

!–akiadsense–>

La Universitat Rovira i Virgili posa en marxa el primer postagrau de l’Estat Espanyol i un dels primers de tota Europa dedicat exclusivament a les begudes destil·lades. Aquesta nova formació és l’evolució del treball dels darrers 15 anys en el tema de begudes destil·lades tan des del punt de vista de recerca a la Facultat d’Enologia de Tarragona de la Universitat Rovira i Virgili, en la qual s’han llegit 3 tesis doctorals en la temàtica, i actualment s’està realitzant una altra tesi sobre el tema.

El responsable del postgrau el doctor Francisco López, en declaracions a Vadevi, recorda que actualment “hi ha una tendència a nivell mundial d’obrir micro i nano destil·leries, responent a la demanda dels consumidors que cerquen en aquest camp productes artesanals i de proximitat. Aquest fenomen s’està donant en estats Units, Austràlia, i el alguns països del centre d’Europa”.

I pel que fa a casa nostra López afirma que “a Catalunya el món de les begudes destil·lades ha estat tradicional històricament, recordem el cèlebre Reus, París, Londres, degut a la importància de la ciutat de Reus en el mercat d’aiguardents a finals del segle XIX i principis el XX. Actualment ha crescut molt interès pels licors i la cocteleria, convertint Barcelona un referent mundial en el sector i en els darrers anys també han aparegut elaboradors de ginebres i ratafies artesanals”.

Aquest postgrau va dirigit a persones que es vulguin incorporar a aquest món. El curs és exhaustiu i es donarà formació per elaborar begudes destil·lades, des de la matèria primera fins a la seva comercialització. Però com apunta el professor López, “igualment és interessant per a persones amb certs coneixements i inquietuds del món de les begudes espirituoses, ja que l’anàlisi sensorial és una part important del curs, així com el de cocteleria”.

Així tot aquell que vulgui saber més coses sobre brandis i conyacs, ginebres, whiskies, roms, mescal i tequiles, orujos i grappas i aiguardents de fruites principalment, sense oblidar el món dels licors, en té ara l’oportunitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa