VadeVi
Un dia més de Fira del Vi de Falset amb prop de seixanta cellers confirmats

Falta un mes i mig per la cita, però de moment ja són 58 els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant que han confirmat participació en la pròxima edició de la Fira del Vi de Falset, prevista pel darrer cap de setmana d’abril a la capital prioratina. L’esdeveniment, que enguany guanya un dia de mostra presencial, manté un any més, i en paral·lel, la fórmula iniciada durant la pandèmia amb la qual els cellers del territori esdevindran estands on tastar vins durant tot el mes de maig.

La mostra, de divendres a dilluns

La tradicional Fira del Vi, Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, celebrarà la seva 28a edició al tradicional espai firal de l’Euterpe de Falset. El certamen obre portes el divendres 28 d’abril a la tarda (a partir de les 18 hores) i el dissabte i el diumenge i el dilluns (29 d’abril, 30 d’abril i 1 de maig), d’11 a 21 hores, en horari ininterromput. En aquesta ocasió, per tant, la fira estarà oberta al públic un dia més de l’habitual en caure en dilluns el primer de maig. La informació i el programa de la Fira s’anirà actualitzant a la pàgina web de la firadelvi.

Objectiu, potenciar la venda directa

Aquest any, un dels principals reptes de l’organització, que recau en l’Ajuntament de Falset, en col·laboració amb les dues denominacions d’origen, consisteix a potenciar la venda directa de vi per part dels cellers. És per aquest motiu que la Fira del Vi instaurarà un punt de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar els vins fins als seus vehicles particulars. El magatzem de la Fira del Vi farà de punt de recollida i càrrega. Paral·lelament, la Fira del Vi ha convidat els cellers a oferir preus especials durant els dies de la Fira, que incloguin descomptes amb relació als preus de venda en establiments comercials.

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 28a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira de referència per als amants del vi alhora que s’estan organitzant un seguit d’actes adreçats a un públic estrictament professional, que es faran públics aviat.

“És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l’alcalde de Falset, Carlos Brull. 

Des d’aquest punt de vista, s’amplien i es potencien encara més els tastos que tenen lloc en diversos espais al llarg dels dies de la fira. Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca.

Al maig, la fira es trasllada als cellers

Paral·lelament, es consolida una de fórmules alternatives dissenyades durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés malgrat els confinaments. Aquest és el cas de la solució que va desenvolupar-se al llarg de 2021, amb els cellers fent d’estands, tot oferint degustacions, mentre que a comarca del Priorat sencera es converteix en el “recinte firal”

Així doncs, a partir del dimarts 2 de maig i fins al 31 de maig, aquells que ho desitgin podran fer degustacions en els cellers, que podran reservar mitjançant la següent plataforma online: www.firadelvi.org Les degustacions es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. 

De fet, “la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, segons Brull. 

Plataforma activa a principi d’abril

La plataforma de reserves s’activarà a principi del mes d’abril, quan falti un mes aproximadament per a l’inici del certamen. La plataforma també inclourà la venda anticipada de tiquets per a la Fira presencial, amb la qual cosa aquells que ho desitgin puguin estalviar-se les cues que, en moments puntuals, es produeixen en comprar el tiquet presencialment durant els dies del certamen a Falset.

D’altra banda, l’organització també treballa en la millora d’altres línies: l’ampliació d’aparcaments per a l’acollida del visitant i la potenciació de les activitats de caire cultural i musical, la qual cosa ja s’ha concretat en l’aliança signada recentment entre la Fira del Vi de Falset i la FiM Vila-seca.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa