VadeVi
Diferents cellers de l’Empordà treballen conjuntament per promoure l’enoturisme de qualitat

La unió fa la força. Una quinzena de cellers de l’Empordà estan treballant per promoure l’enoturisme i els seus vins conjuntament. L’ambiciosa iniciativa, promoguda inicialment pels propietaris d’un petit hotel de Platja d’Aro, vol involucrar una vintena de cellers i una vintena d’hotelers, i també les administracions. L’objectiu és posar en marxa una plataforma que agrupi totes les ofertes enoturístiques que ja existeixen a l’Empordà i unificar-ne el format per assegurar una garantia de qualitat de cara als visitants. “No volem cap afany de protagonisme sinó unificar esforços que ja es fan des de fa molts anys”, explica Lluís Murias, un dels promotors.
[[frase]]
De moment, la web vinsdelemporda.com funciona com a embrió del projecte, tot i que per ara no hi ha informació de les visites sinó que funciona com a botiga on-line. Està previst que a finals de març es presenti la nova web que inclourà informació sobre els vins i l’oferta enoturística d’aquesta vintena de cellers i donarà la possibilitat de fer reserves on-line. Els hotels que hi participin actuaran com a promotors i prescriptors d’aquestes ofertes donant-les a conèixer als seus clients i donant un lloc preferent als vins de l’Empordà i d’altres productes gastronòmics de la zona.

“Es tracta de crear un calendari i intentar que les diferents activitats no se solapin, que la gent pugui fer les reserves on-line, i oferir les visites i rutes en diferents idiomes”, explica Murias. De moment, segons Murias, tothom ha respost molt positivament i ja hi ha una quinzena de cellers compromesos, però l’objectiu és engrescar-ne algun altre i també més hotels per poder engegar el projecte a la primavera: “la idea és que cada cap de setmana hi hagi activitats entorn al vi i que a partir de mitja temporada n’hi pugui haver cada dia”, diu Murias.

A més de les visites als cellers, que la gent podrà contractar a través de la plataforma web, l’Ajuntament de Roses ja s’ha compromès a posar en marxa un Vibus que farà recorreguts guiats pels diferents cellers i vinyes de la zona. Murias espera poder concretar aquesta mateixa oferta al Baix Empordà.

La iniciativa, a més de promoure els vins i cellers de l’Empordà, servirà també per desestacionalitzar el turisme de l’Empordà que fins ara està molt basat en la platja. La voluntat és que els diferents sectors, tant públics com privats, que hi participin aportin el seu gra de sorra financer o logístic.


La DO Empordà té més de 40 cellers FOTO: ESPELT VITICULTORS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa