Dimarts Qalidès, tastos per conèixer els vins de terrer del Penedès

Els membres de Qalidès amb la presidenta al centre Foto: Jordi Escofet/Punt TV

La Taverna de Vinseum de Vilafranca del Penedès ofereix cada dimarts, des del passat 28 de maig, i durant dotze setmanes, els tastos Qalidès, sessons específiques per als vins de terrer del Penedès, durant els quals els elaboradors de cada celler presenten els seus vins. En el primer tast es van presentar els vins del celler Jean Leon.

Els Dimarts Qalidès constaran de dotze sessions que s’allargaran durant tres mesos (amb aturada estival), en els quals participaran els dotze cellers que formen part de l’associació Qalidès-Terrers del Penedès.

Els tastos es faran en dos períodes: pre-verema, del 28 de maig al 2 de juliol i post-verema, del 8 d’octubre al 12 de novembre. L’objectiu és compartir i gaudir de manera directa l’experiència dels vins més exclusius directament amb els seus elaboradors, en primer lloc, i a més, tenir l’oportunitat de poder conèixer vins d’identitat, de caràcter i sostenibles.

L’Associació Qalidès és una associació de cellers penedesencs que defensen el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i la riquesa d’un territori amb 2.500 anys d’experiència en la producció vitivinícola.

Els cellers que formen part de Qalidès són: Albet i Noya, Avgvstvs, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Castellroig, Gramona, Jané Ventura, Jean Leon, Mas Comtal, Miguel Torres,

Pardas i Viladellops.

Mireia Torres, actual presidenta, i els membres de l’associació promouen una viticultura

sostenible amb el medi ambient, volen donar a conèixer la personalitat i singularitat de vins de terrer; i fer difusió de l’enoturisme del Penedès a través d’experiències úniques amb productes de proximitat.

Un cop feta la primera sessió, el calendari segueix de la següent manera: 4 de juny, Jané Ventura; 11 de juny, Can Ràfols dels Caus; 18 de juny, Mas Comtal; 25 de juny, Albet i Noya; 2 de juliol, Gramona; 8 d’octubre, Can Feixes; 15 d’octubre, Viladellops; 22 d’octubre, Castellroig; 29 d’octubre, Pardas; 5 de novembre, Avgvstvs; i 12 de novembre, Miguel Torres.

Nou comentari