Els Premis Cartaví han estrenat desena edició celebrant les primeres semifinals del concurs a Lleida i Tarragona. En total, divuit restaurants s’enfrontaran a la fase final a finals d’abril a Barcelona d’aquest concurs que premia la presència i tractament del vi català a les cartes de vins de la restauració del país.

El Patronat de Turisme de Tarragona va acollir la primera semifinal aquest dimecres 23 de març. El jurat que ha valorat les cartes de vins dels restaurants de Tarragona ha estat format per: Pilar Just, Presidenta de la DO Montsant, Francesc Pintado, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona,  Joan Carrion, coordinador a Tarragona de l’Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Agell, cap del Servei de Secretaria de l’INCAVI, Víctor Franquet, gerent de Turisme Tarragona i Helder Moya, periodista.

Jurat avaluador dels restaurants que competeixen de terres de Tarragona | AVC

Els restaurants finalistes per categoria són:

CATEGORIA A

  • QUATRE MOLINS de Cornudella de Montsant
  • VILLA RETIRO de Xerta
  • L’ALGADIR DEL DELTA de Poble Nou del Delta.

CATEGORIA B

  • LO TÍPIC DEL MEDITERRANI de L’Ampolla
  • EL CAIRAT  de Falset
  • BRICHS de Falset
  • CAN PIÑANA de L’Ampolla

CATEGORIA C

  • EL CORTIJO DE MONTBLANC de Montblanc
Membres del jurat de Lleida | AVC

A Lleida, el jurat s’ha reunit a la seu de Transformació Econòmica de la Diputació territorial aquest dijous 24 de març, i ha estat format per: Carles Gilbert, diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, Tomàs Cusiné, President de la D.O Costers del Segre, Toni Márquez, vicepresident de la Federació Hostaleria de Lleida, Jordi Martínez, representant d’Associació Catalana de Sommeliers i Gloria Farré, periodista. Els finalistes, en aquest cas, han estat:

CATEGORIA A

  • FERRERUELA de Lleida
  • CAN BOIX de Peramola de Peramola
  • LA BOSCANA de Bellvís

CATEGORIA B

  • CAL XIRRICLÓ de Balaguer
  • LA BRASA D’OR de Lleida
  • CARAVISTA de Lleida
  • CELLER DEL ROSER de Lleida

CATEGORIA C

  • CA L’AGUSTINA de Preixens
  • EL CELLER de Montsonís
  • L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars

Taula parada en un restaurant | Nils Stahl, Unsplash

CARTAVÍ te com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una destacada defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. En aquesta edició, l’Associació Vinícola Catalana compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana de Sumillers i els patronats de turisme  de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona.

Nou comentari

Comparteix