L’efecte de les muntanyes, que protegeixen parcialment de la influència marítima, es tradueix en un contrast bastant acusat entre les temperatures diürnes i nocturnes en el moment de la maduració del raïm FOTO: CRDO MONTSANT
Els ceps tenen un rendiment baix, una característica que defineix els vins d’aquesta zona i que els fa molt preuats FOTO: CRDO MONTSANT
El clima és mediterrani amb trets continentals. Aquesta diferència ajuda a elevar el nivell de polifenols per produir vins més consistents FOTO: CRDO MONTSANT
Els blancs s’elaboren preferentment amb garnatxa blanca i macabeu i, en menor mesura, amb chardonnay, moscatell, parellada i pansal FOTO: CRDO MONTSANT
La DO Montsant és una denominació d’origen jove, però situada en una zona amb una llarga tradició vitivinícola FOTO: CRDO MONTSANT
Els vins negres, els més importants en quantitat, s’elaboren sobretot amb carinyena, garnatxa negra i ull de llebre FOTO: CRDO MONTSANT