DOQ Priorat, amb els Jocs Florals de Torroja del Priorat

Vinyes amb la vila de Torroja del Priorat al fons

El Consell Regulador de la DOQ Priorat col·laborarà en la 34a edició dels Jocs Florals de Torroja del Priorat, una cita literària que ha esdevingut tradicional en el calendari cultural del Priorat. Aquests premis els convoca la el Centre Cultural i Recreatiu La Unió de Torroja del Priorat i hi col·laboren diferents entitats i empreses locals. La col·laboració de la DOQ Priorat amb els Jocs Florals s’emmarca en la voluntat de donar suport i fomentar les activitats culturals arrelades al territori i als pobles d’aquesta denominació d’origen qualificada.

La convocatòria preveu tres categories de premis ordinaris i tres de premis extraordinaris. Els premis ordinaris són la Flor Natural (obres que parlin d’amor o desamor en tots els seus vessants), l’Englantina d’Or (textos que tractin la Pàtria Catalana) i la Viola d’Or i Argent (sobre la Fe o l’espiritualitat). Els guardons extraordinaris són el Premi Marcel Sentís (a la millor narració curta en prosa de tema lliure), el Premi Jaume Ardèvol i Cabré (de recerca històrica en l’àmbit de les comarques de Tarragona) i el Premi Montsant (a la millor poesia o narració curta sobre una experiència viscuda i que inclou un premi infantil i un de juvenil).

L’adreça d’enviament dels treballs és la seu de La Unió de Torroja, al carrer Major, 33 (43737 de Torroja). El termini d’admissió d’obres (originals i en català) finalitza el dia 26 d’abril i el lliurament de premis es portarà a terme a Torroja el dia 12 de maig a la tarda.

Nou comentari