Dormir dins una ampolla de cava

Mas Tinell ha començat les obres del Centre de Turisme Enològic, que inclou un hotel de cinc estrelles

Mas Tinell ja ha posat la primera pedra del Centre de Turisme Enològic, un projecte arquitectònic de caràcter mediterrani que s’integra en l’entorn. Les obres duraran entre 13 i 14 mesos i es preveu inaugurar-lo l’estiu de 2012. Mas Tinell inverteix quatre milions d’euros en l’aventura i espera donar feina directa a 10 persones quan tot rutlli al cent per cent. Una de les estrelles del complexe és l’hotel de cinc estrelles i onze habitacions (deu de 35 metres quadrats i una suite presidencial de 70), una sala de tast i un local de convencions per a 160 persones. Les cambres gaudeixen de vistes excepcionals sobre les vinyes i sobre el paisatge vilafranquí en general. De ben segur, els clients tindran la impressió de dormir i de viure dins una gegantina ampolla de cava.

El Centre de Turisme Enològic Mas Tinell, edificat en tres nivells, i de 2.468 metres quadrats, afegeix un espai de 300 metres quadrats per a bótes i una sèrie de despatxos. Josep Juanpere i el seu soci Lluís Escarmís, de l’estudi d’arquitectura GCA, destaquen que s’havia de mantenir la filosofia i l’estructura del celler original i aconseguir que és mimetitzés amb l’entorn. Les formes de bombolla, d’ampolla de cava i de raïm dibuixen el nou edifici en les seves cobertes, sostres i terres, i deixen zones diàfanes. Els colors també ens transporten cap al territori, i s’hi esvaeixen.

Escarmís reconeix que en la sinuositat s’hi pot reconèixer una empremta modernista, tan vinculada al món del vi i al Penedès. El formigó és part fonamental, però s’han optat pels materials autòctons i de proximitat, amb especial atenció a la ceràmica. Fins ara, diuen els arquitectes, no s’havia fet res de semblant. Juanpere parla de tradició i modernitat, d’arquitectura rural, d’un edifici que de cap de les maneres competeix amb l’antic celler.

Manuel Valderrama, president de Mas Tinell remet l’inici de la idea a sis anys enrere. L’aposta havia de ser per la qualitat, com els caves que s’elaboren. S’havia de fer quelcom important i dir sí a l’enoturisme i a un element de dinamització del Penedès.


Lluís Escarmís, Manuel Valderrama i Josep Juanpere

Nou comentari