Mas Tinell ja ha posat la primera pedra del Centre de Turisme Enològic, un projecte arquitectònic de caràcter mediterrani que s’integra en l’entorn. Les obres duraran entre 13 i 14 mesos i es preveu inaugurar-lo l’estiu de 2012. Mas Tinell inverteix quatre milions d’euros en l’aventura i espera donar feina directa a 10 persones quan tot rutlli al cent per cent. Una de les estrelles del complexe és l’hotel de cinc estrelles i onze habitacions (deu de 35 metres quadrats i una suite presidencial de 70), una sala de tast i un local de convencions per a 160 persones. Les cambres gaudeixen de vistes excepcionals sobre les vinyes i sobre el paisatge vilafranquí en general. De ben segur, els clients tindran la impressió de dormir i de viure dins una gegantina ampolla de cava.

El Centre de Turisme Enològic Mas Tinell, edificat en tres nivells, i de 2.468 metres quadrats, afegeix un espai de 300 metres quadrats per a bótes i una sèrie de despatxos. Josep Juanpere i el seu soci Lluís Escarmís, de l’estudi d’arquitectura GCA, destaquen que s’havia de mantenir la filosofia i l’estructura del celler original i aconseguir que és mimetitzés amb l’entorn. Les formes de bombolla, d’ampolla de cava i de raïm dibuixen el nou edifici en les seves cobertes, sostres i terres, i deixen zones diàfanes. Els colors també ens transporten cap al territori, i s’hi esvaeixen.

Escarmís reconeix que en la sinuositat s’hi pot reconèixer una empremta modernista, tan vinculada al món del vi i al Penedès. El formigó és part fonamental, però s’han optat pels materials autòctons i de proximitat, amb especial atenció a la ceràmica. Fins ara, diuen els arquitectes, no s’havia fet res de semblant. Juanpere parla de tradició i modernitat, d’arquitectura rural, d’un edifici que de cap de les maneres competeix amb l’antic celler.

Manuel Valderrama, president de Mas Tinell remet l’inici de la idea a sis anys enrere. L’aposta havia de ser per la qualitat, com els caves que s’elaboren. S’havia de fer quelcom important i dir sí a l’enoturisme i a un element de dinamització del Penedès.


Lluís Escarmís, Manuel Valderrama i Josep Juanpere

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa