VadeVi
Dos sommeliers catalans, entre els tres millors de l’Estat i van a la final
  • CA

Els catalans Anna Casabona i Ferran Vila han superat les proves de la semifinal i han aconseguit posicionar-se entre els tres millors sommeliers de l’Estat -al costat d’Álex Pardo, del restaurant Coque Madrid-, a l’espera de l’última prova que definirà qui és el o la millor de l’Estat d’aquest 2022. Entre els deu primers, a més, també hi havia Audrey Doré, cap de sommeliers del Celler de Can Roca i millor sommelier catalana de l’any 2019.

Anna Casabona Paris és sommelier i delegada de vendes a Juvé & Camps (Sant Sadurní d’Anoia), i va quedar segona classificada en l’edició 2022 del concurs català; Ferran Vila Pujol, sommelier al restaurant La Banyeta (Palol de Revardit-Girona) i millor sommelier de Catalunya l’any 2018.

Els tres finalistes a millor sommelier de l'Estat 2022
Els tres finalistes a millor sommelier de l’Estat 2022 | ACS

Enguany competien una setantena de professionals d’arreu de l’Estat, que van haver d’enfrontar-se aquest dimecres 27 d’abril en les semifinals a un examen amb preguntes a desenvolupar o tipus test, així com un tast escrit de vins i/o destil·lats.

D’entre tots els participants, el jurat va triar els deu millor classificats que de nou han superat proves per arribar als tres finalistes. Ara, l’Anna Casabona, Ferran Vila i Àlex Pardo s’enfronten a un test ràpid, un tast oral de vins en anglès o francès, una carta errònia, identificació de destil·lats, licors i begudes, elecció de vins per a maridar amb un àpat i, per últim, la decantació i servei d’una ampolla de vi.

Enguany, a més a més, el o la sommelier guanyador de l’edició s’enfrontarà als dos darrers campions, Raúl González (any 2019) i Gabi Lucas (any 2021) per determinar qui dels tres representarà l’Estat al Mundial i l’Europeus de Sommeliers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa